Părinți de nota 10

Obligat să-și plătească fosta soție pentru că a făcut curat și de mâncare în timpul căsniciei

O instanță din China l-a obligat pe un bărbat să-și despăgubească fosta soție pentru toate treburile casnice și pentru că a avut grijă de copil în timpul căsniciei lor care a durat șapte ani.

Un tribunal din orașul Suzhou l-a obligat pe Tan să-i plătească fostei soții, Wang, 30.000 de yuani (4.490 de dolari), potrivit Insider, care citează presa chineză.

În timpul căsătoriei, Wang a fost casnică și a avut grijă de casă și de fiul cuplului, în timp ce Tan a lucrat cu normă întreagă.

”Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri.

Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”, se spune într-un document al instanței.

Cazul a stârnit o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale, iar cei mai mulți sunt de părere că efortul femeii a fost subapreciat, iar valoarea compensației este prea mică.

Pe platforma Weibo, hashtag-ul ”gospodina cu normă întreagă compensată cu 30.000 pentru treburile casnice” a fost vizualizat de peste 230 de milioane de ori.

”Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ar ajunge nici măcar pentru un an”, a comentat un utilizator Weibo.

”Ceea ce am învățat din asta este că femeile chiar ar trebui să aibă mai multă grijă de ele, să nu facă treburile casnice gratis. Obligă-l și pe bărbat să facă ceva”, a scris o altă persoană.

Nu este prima dată când un tribunal chinez îl obligă pe un bărbat să-și despăgubească partenera pentru treburile casnice. În februarie anul trecut, un tribunal din Beijing l-a condambat pe un bărbat să-i plătească fostei soții 50.000 de yuani (7.479,21 dolari) pentru cinci ani de muncă în casă.