Părinți de nota 10

După 60 de ani am înțeles cum să trăiesc pentru a mă simți fericită. Urmez aceste 5 reguli.

Cât de târziu mi-am dat seama că am trăit toată viața cu „lista de dorințe” și cerințele cuiva. Acum mă uit la mine cea de „atunci” și mă gândesc, de ce nu am observat că ceva este în neregulă cu viața mea?

Pe primul loc a fost întotdeauna familia: copiii, soțul, părinții mei și ai soțului. Acum părinții nu mai sunt în viață, soțul a murit, iar după 2 ani și fiul nostru. Ambii consumau alcool, nimic nu i-a putut salva, eforturile mele au fost în zadar. Acum mi-au rămas doar fiica și nepotul. Dar ei rareori vin în vizită.

Chiar dacă am 62 de ani, frica de a trăi singură deja m-a părăsit. Nu mai trebuie să cheltui mulți bani pe medicamente și medici. Nu-mi mai fac griji cum voi hrăni doi bărbați care nu aduc niciun ban în casă. Cum am trăit cu toate astea înainte? Eu însămi sunt uimită.

Acum mi-am stabilit câteva reguli și încerc să le urmez pentru ca mai târziu să nu regret că mi-am irosit viața în zadar.

1. Să investesc în renovarea locuinței.

Fac în fiecare lună cel puțin câte o mică renovare. Economisesc pentru o chiuvetă nouă, pentru a înlocui toaleta spartă, pentru un candelabru și un tapet nou.

2. Să-mi cumpăr încălțăminte și haine noi.

Oricât de bune ar fi cizmele vechi, oricum sunt uzate. Rochiile din țesături sintetice am decis să le înlocuiesc cu cele din bumbac sau in. Confortul este unul dintre componentele principale ale sentimentului de fericire.

3. Să cheltui bani pentru produse de curățare bune.

Am aruncat toate cârpele de acum cinci ani care nu mai spălau podeaua, nu se storceau bine și, în general, erau foarte vechi. Detergentul praf l-am înlocuit cu cel lichid. Acesta are un miros plăcut, spală hainele bine și atunci când le îmbrac se simte o aromă delicată. Este plăcut și pentru mine și nici oamenii din jurul meu nu mă mai evită pentru mirosul de bunică.

4. Să cheltui bani pentru lucruri moderne noi

Un telefon cu ecran tactil, un ceainic electric, o geantă frumoasă, un parfum nou. Nu este plăcut doar pentru mine. Dar și oamenii care mă privesc cu entuziasm, îmi oferă energie pozitivă doar de la un simplu zâmbet. Această stare îmi oferă sentimentul de autosuficiență.

5. Să cheltui bani pe mâncare delicioasă.

Acum pregătesc nu numai supă, ci încerc feluri de mâncare noi. Servesc mâncarea din vase frumoase. Trăiesc astăzi, nu doar când vin oaspeții.