Părinți de nota 10

Fabiani a crescut fără tată iar mama sa a pierit într-un accident rutier – Un copil român orfan, cel mai bun pianist din lume

Un copil român – Fabiani Prcsina a reprezentat România și a obținut premiul I la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, Franţa, devenind cel mai bun tânăr pianist din lume.

Micuţul pianist din municipiul Petroşani s-a aflat la Nisa, în Franţa unde a participat la un prestigios concurs internaţional de pian. În ţara lui Voltaire, micul artist din Petroșani s-a clasat pe prima treaptă a podiumului.

“Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani în fața ziariștilor, scrie stireazilei.com.

Un copil român – El a cântat cu gândul la mama sa. A cântat demonstrând cu toată ființa sa că muzica transcrie adevăratul înțeles al cuvântului „absolut”.

Fabiani este puștiul care poate da oricui o lecție de viață. Este artist și cântă nu doar cu mâinile lui neobosite, ci și cu inima.

Povestea de viaţă a copilului – minune al pianului este însă una tristă. Fabiani a crescut fără tată, iar mama sa a fost ucisă într-un accident rutier, în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni. Tragedia s-a petrecut în Joia Mare dinaintea Paştilor, când femeia în vârstă de 41 de ani se întorcea de la lucru. Un şofer teribilist de 21 de ani a lovit cu autoturismul doi oameni care traversau regulamentar, iar ambele victime, printre care se afla şi Fabiolla, mama băiatului, au murit.

Potrivit ziarulexclusiv.ro, aceasta nu este prima participare a talentatului elev al Școlii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Prcsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică și la multe alte concursuri școlare) sau în Italia (unde a participat la concursul internațional ”Piano Talents” de la Milano).