Părinți de nota 10

Metodele geniale prin care o mamă a trei copii și-a redus facturile de la 1.000 la 340 de lire pe lună în Marea Britanie

O mamă din Marea Britanie a dezvăluit trucurile prin care a reușit să își reducă facturile lunare de la 1.090 de lire sterline (6.300 lei) la 340 (2.000 lei).

Emily Harris, în vârstă de 35 de ani, are trei copii și a vrut să îi ajute pe alții cu costurile de viață tot mai mari, împărtășindu-și metodele prin care plătește mai puțin cu 750 de lire (4.300 de lei) lunar pe mâncare și facturi.

Femeia a spus că facturile pentru electricitate și gaz obișnuiau să fie 220 de lire (1.300 lei) în fiecare lună pentru că era „neglijentă” și lăsa televizorul și luminile aprinse atunci când nu avea nevoie de ele.

„Facturile mele erau uriașe pentru că eram complet ignorantă la cât de multă energie și gaz foloseam, până când am fost nevoită să facă niște schimbări la cheltuielile mele. Din fericire, am început să fiu atentă înainte ca prețurile de trai să crească dramatic,” a spus Harris, potrivit Metro.

Harris și-a schimbat furnizorul de energie și a cerut un contor de energie pentru a monitoriza consumul

„Am schimbat furnizorul de energie și am cerut un contor de energie pentru a monitoriza cât cheltuim,” a adăugat aceasta.
Acum, familia sa cheltuie trei lire (17 lei) pe zi pe electricitate și cinci lire (29 de lei) în zilele în care spală rufele, adică în jur de 90-100 de lire (518-576 de lei) lunar.

Harris a început să aibă mai multă grijă cu cheltuielile când s-a trezit cu mii de lire datorie în 2017, fapt ce a făcut-o să caute mâncare cu autocolante galbene, pentru a-și reduce cumpărăturile de alimente de la 560 de lire (3.200 lei) la 240 de lire (1.400 lei).

„Obișnuiam să strâng din nas la secțiunea redusă, dar acum sunt complet captivată,” a spus femeia. Harris a spus că păstrează multe dintre alimentele reduse cumpărate în congelator, pentru a le prelungi durata de viață și își planifică mesele în funcție de produsele pe care le are.

Mama din Marea Britanie merge devreme la supermarket și cumpără conserve de la Aldi, un retailer asemănător cu Lidl
Femeia a mai spus că merge devreme la supermarket pentru a prinde produse reduse și cumpără conserve ieftine de la Aldi, un retailer german asemănător cu Lidl.

„Obișnuiam să cheltui 140 de lire (800 lei) pe mâncare, dar acum cheltui 60 de lire (345 lei) pentru a-mi hrăni familia de cinci persoane,” a spus ea, care deși recunoaște că este stresant să hrănești trei copii cu un buget mic, crede că este posibil.

Harris a lăudat mesele pe bază de paste ca fiind „cele mai eficiente” ca preț și a spus că, o dată pe lună, folosește tot ce rămâne pe rafturi sau în congelator pentru a pregăti mese pentru a săptămână și a se asigura că nu risipește nimic.

Aceasta a mai spus că a renunțat la contractul de telefon fix, a schimbat operatorul de cablu și are acum o cartelă de telefon mobil în locul unui contract.

Cumpără haine second-hand pentru a economisi și mai mulți bani

Femeia cumpără haine second-hand folosind aplicații precum Vinted, pentru a economisi și mai mulți bani.

Harris nu mai are datorii în momentul de față și speră ca sfaturile ei să îi ajute și pe alții să facă față costurilor de viață tot mai mari.

„Tot ceea ce fac se învârte în jurul tăierii costurilor. Toate metodele mele au ajutat cu siguranță în aceste vremuri dificile. Am învățat cum să ne umplem stomacurile cu un buget mic și am un simț practic și când vine vorba de activități cu copiii,” a spus aceasta.

„Mereu merg la afaceri locale mici precum ferme sau mă înscriu la buletine informative ale atracțiilor turistice pentru a obține reduceri la prima excursie,” a adăugat femeia.