Părinți de nota 10

Inovația ce aduce și mai multă siguranță celor mici și primește cel mai bun rating de testare vreodată

O nouă cale înainte: Anoris T i-Size- PRIMUL scaun auto cu AIRBAG integrat pentru tot corpul lansat de CYBEX.

Atenție! 1 copil își pierde viața la fiecare 2 zile din cauza accidentelor rutiere. Acesta este adevărul cu care România se confruntă de mai bine de 5 ani. O situație ce trebuie rezolvată sau un număr ce este necesar să fie micșorat cât mai mult posibil. Din acest motiv CYBEX vine cu inovația ce oferă copiilor transportați în mijloace auto o mai mare siguranță, un confort mai bun și liniștea, atât a părinților, cât și a autorităților.

Studiile realizate la nivel European plasează România în topul negativ al tărilor cu rata cea mai ridicată a mortalității copiilor în urma accidentelor rutiere. Motivele acestor accidente la nivel national apar din cauza factorilor precum: drumuri neasfaltate corect, depășirea vitezei legale și multe altele. Soluțiile pentru a diminua riscul mortalității în rândul bebelușilor și al copiilor între 0-12 ani transportați în orice tip de atuomobil au început să apară din ce în ce mai activ.

Ultimii 5 ani arată date statistice tulburătoare la nivel național pentru copiii cu vârste între 0-12 ani:

 • 900 copii decedați
 • 4800 copii răniți grav
 • Doar 15% dintre copiii transportați într-un automobil au avut scaun auto în momentul accidentului

Motivele pentru care copiii pot fi grav răniți sau chiar decedați, chiar dacă sunt transportați într-un scaun auto sunt:

 • Montarea greșită a scaunului auto pe banchetă (aprox. 80% dintre cazuri)
 • lipsa fixarii corecte a centurilor
 • folosirea de scaune necertificate, ce pot deveni foarte periculoase

Așadar, scaunul auto este un element crucial pentru siguranța celor mici, iar alegerea scaunului auto potrivit trebuie analizată foarte bine. Cel mai important este ca părinții să înțeleagă  importanța calității și a modului de fixare în auto vehicul.

Bayreuth, November 17, 2021 – CYBEX, producătorul german de scaune auto și cărucioare inovatoare – reinventează din nou lumea siguranței copiilor prin lansarea Anoris T i-Size.

CYBEX Anoris stabilește noi standarde în industrie în materie de siguranță. Datorită tehnologiei de AIRBAG integrat, scaunul orientat spre sensul de mers oferă cu aproximativ 50% mai multă protecție decât scaunele convenționale orientate in aceasi directie.

Elemente Anoris T i-Size:

 1. Inovație prin AIRBAG integrat ce protejează atât capul, cât și gâtul copilului în momentul impactului
 2. Orientare scaun auto cu fața spre sensul de mers
 3. Cu 50% mai multă protecție în comparație cu scaunele auto convenționale
 4. Simplu de instalat
 5. Mai mult confort pentru copil prin mai mult spațiu pentru picioare
 6. Acces ușor în scaun
 7. Interacțiune părinți – copii mult mai facilă

Premii Obținute – Unice în lume

Bayreuth, 17 mai 2022 – Anoris T i-Size orientat cu fața spre sensul de mers a fost premiat drept “Cel mai bun scaun auto pentru copii testat vreodată în clasa sa”, conform Stiftung Warentest și ADAC. Primul scaun cu airbag integral a obținut în categoria „Kleinkind plus Kind” un scor general fără precedent de 1,5 precum și un scor maxim de 0,9 la siguranța în caz de accident și 1,2 la categoria generală „siguranță”.

În urmă cu peste 15 ani, Martin Pos a început să se gândească la un scaun care să ofere protecție totală copiilor, chiar și în poziția scaunului orientat cu fața spre sensul de mers. „De zeci de ani, airbag-urile fac parte din echipamentele de siguranță ale vehiculelor menite să protejeze adulții de răni grave în cazul unui accident. Datorită muncii neobosite a echipei noastre de dezvoltare și a disponibilității noilor tehnologii, acum suntem cu siguranță mândri că am primit recunoaștere clară de la ADAC și StiWa pentru realizările noastre tehnologice datorită acestui rezultat istoric”, spune fondatorul companiei.

„Protecția micilor pasageri a fost întotdeauna o provocare.

În comparație cu corpul, capul lor este mare și greu, cu o musculatură a gâtului care nu este complet dezvoltată.”, spune șeful de dezvoltare Franz Peleska. „În cazul unui impact frontal, copilul este amortizat de suprafața mare a airbag-ului și ținut în zona de siguranță a scaunului înainte de a avea loc orice deplasare semnificativă înainte. Și mai presus de toate, zonele sensibile ale capului și gâtului rămân perfect protejate.”

Rezultatele testelor ilustrează avantajele acestei noi tehnologii de airbag prin intermediul CYBEX Anoris T i-Size demonstrând o performanță mai bună chiar și în comparație cu scaunele convenționale orientate cu spatele la sensul de mers.

Evaluarea reală a testului pentru performanța la accident de la ADAC, ÖAMTC, Stiftung Warentest și TCS a fost de 0,9 – un scor nemaivăzut până acum în istoria testului.

Călătorii sigure și confortabile – cu fața spre sensul de mers

Datorită orientării cu fața spre sensul de mers a lui Anoris T i-Size, părinții pot interacționa pe deplin cu copiii lor, văzându-i și comunicând prin oglinda retrovizoare, crescând astfel siguranța pasivă și menținând concentrarea șoferului în fața.

În plus, Anoris T i-Size este mai confortabil la călătoriile mai lungi cu mașina, oferind suficientă libertate de mișcare chiar și pentru copiii mai mari de până la 6 ani (cu 2 ani mai mult in comparație cu un scaun auto convențional). Chiar și în călătoriile de câteva ore, copiii mai mari au loc să își întindă picioarele fără a se simți constrânși.

Anoris T i-Size este ușor de instalat și sprijină activ părinții în asigurarea instalării optime cu indicatoare LED și semnale audio. În plus, un asistent de siguranță la bord informează părinții dacă vreo verigă a lanțului de siguranță a fost ratată în timp ce copilul este asigurat în scaunul auto.

Scaunul, omologat conform standardului UN R129/03, este potrivit pentru copiii cu varsta de pana la 6 ani. Creste cu copiii datorita adaptabilitatii sale simple si intuitive, incepand de la o inaltime de 76 cm si mergand pana la o inaltime de 115 cm si un maxim de 21 de kg.

În plus, părinții pot alege între 3 poziții șezând și culcat pentru copilul lor.

Anoris T i-Size este disponibil în magazine la pretul de 3.750 lei.

Pentru mai multe informații despre CYBEX Anoris T i-Size și rezultatele testelor, clic aici.

Pentru mai multe informații despre lansarea CYBEX Anoris T i-Size, vă rugăm să vizitați sectiunea: https://cybex-online.com/en-en/anoris-t-isize/press-release

Pentru mai multe informații despre funcționalități Anoris T i-Size, vă rugăm să vizitați secțiunea: https://cybex-online.com/ro-ro/car-seats/anoris-t-isize

Pentru Magazinele Partenere unde Anoris T i-Size va fi disponibil pentru achiziționare, vă rugăm să verificați lista aici: https://cybex-online.com/ro-ro/retailer

Despre CYBEX

Pentru CYBEX, siguranța, inovația și stilul de viață sunt primordiale. Brandul german dezvoltă produse care fac viața de zi cu zi pentru părinți și copii mai sigură și mai confortabilă. Toate produsele urmează CYBEX D.S.F. principiul inovației, combinația unică de design distinctiv, cele mai înalte standarde de siguranță și funcționalitate inteligentă – „pentru toți oamenii de mâine”.