Părinți de nota 10

Arsenie BOCA: „Când te-or supăra copiii, fii cuminte și nu-i blestema”. Nu e glumă cu viața copiilor

Arsenie Boca – Luați aminte, părințior, că nu e glumă cu viața copiilor pe care îi ai, sau vrei să îi ai: esti răspunzător de ei și de toată viața lor, căci cum le-ai dat-o așa o au! Și copii tăi te vor judeca pe tine după cum bine știți și bine pățiți.

Iar când te-or supăra, fii cuminte și nu-i blestema, ascultând de diavolul până în sfârșit, ci trage-ți de seamă că ei îți aduc aminte de păcatele tale cere nemărturisite și neispășite. Roagă-te pentru ei, și roagă-te și pentru tine- chiar când te-or blestema, să te ierte Dumnezeu, scrie credinta.net.

Păziți, dinspre latura poftirii trupești, frica și cuviința creștinească și nu vă amăgiți de trup, de vreți să vă bucurați de copii voștri, iar de nu, așa vor spori relele încât va junghia fiul pe tatăl său și va sugruma fiica pe mama sa! Scrie în Sfânta Scriptură! Că așa va fi în vremea din urmă.

Luați seama, că dacă vreți să nu cădeți din creștinătate și dacă vreți să biruie chipul lui Dumnezeu în noi, și nu al diavolului- prin patimile sale- luptați-vă din răsputeri cu arma postului, căci după cum vedeți, postul este ucigașul patimilor.

Arsenie Boca – Pentru că este și dar de la Dumnezeu, dat tuturor celor de luptă lupta cea bună.
Faceți începătura aceasta și veți vedea cum vi se va înnoi viața și se va liniști casa.

Ieromonah Arsenie Boca, Tinerii, familia, și copii născuți în lanțuri, Editura Credința strămoșească, 2005 – fragment