Părinți de nota 10

Medic pediatru – Copiii ar trebui să doarmă în pat cu mama lor până la vârsta de 3 ani – Iată motivele

Potrivit dr. Nils Bergman de la Universitatea Cape Town din Africa de Sud, bebelușii ar trebui să doarmă pe pieptul mamei în primele săptămâni de la naștere după care ar fi bine să fie lăsați în patul mamei până la vârsta de minim 3 ani.

Argumentul medicului: împărțirea patului cu mama va contribui la sudarea legăturii dintre cei doi și va îmbunătăți comportamentul copiilor pe măsură ce cresc.

Sfatul medicului Bergman se bazează pe un studiu realizat pe 16 copii în cadrul căruia cercetătorii au ajuns la concluzia că bebelușii care dorm singuri în pătuțuri pentru copii sunt mai supuși stresului și că au un risc crescut de întreruperea somnului.

Aceste sfaturi contrazic părerile multor experți care și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește bebelușii care dorm în același pat cu părinții lor, considerând că au un risc mai mare de apariție a sufocării.

„Când bebelușii se sufocă și mor în timpul somnului, de vină nu este prezența mamei lor. Acest lucru se petrece din cauza altor lucruri: fum toxic, alcool. țigări, perne mari și jucării periculoase.”, spune Dr. Bergman.