Părinți de nota 10

Iubiți-vă copiii – Sunt darul cel mai de preț de la Dumnezeu

Fiecare copil care apare pe lume este un dar de la Dumnezeu și prin urmare este o minune: copilul este forma nouă de conștiință, doritor să le cunoască pe toate dar nemulțumit numai cu ele, tinzând să cunoască și ceea ce le depășește sau cauza lor, care nu numai le cuprinde pe toate cu le și aduce la existență și le repetă în forma lor complexă, variată și în armonie.

Copiii sunt aduși la existență ca să cunoască toate ale lumii și să le depășească. Ne dorim ca copiii noștri să fie adulți de succes și ne petrecem timpul îngrijorați de modul corect de a-i disciplina, de a-i încuraja, de modul corect de a gestiona fiecare minut din viața noastră în jurul lor. Mai presus de toate, dragostea este lucrul care contează cel mai mult.

Trebuie să apreciem și punctele slabe ale copiilor noștri deoarece acestea pot fi înțelese ca parte a forțelor lor. Toți copiii trebuie să se simtă apreciați și înțeleși. Sub comportamentul necorespunzător al copilului există mereu un motiv, un sentiment de supărare sau o nevoie nemulțumită, așa că motivul de bază este lucrul care trebuie adresat și nu comportamentul.

Copilul nu trebuie pedepsit aspru deoarece pedeapsa rănește iar durerea și amărăciunea rămân și vă separă de copil. Copiii prosperă atunci când li se oferă afecțiune, dragoste, acceptare, apreciere și respect. Dacă un copil vine la tine cu o problemă, oricât de minoră ți s pare, este datoria ta să-l asculți și să-l iei în serios.

Copiii nu trebuie criticați mai mult decât sunt lăudați. Fiind construiți de laude, vor continua să facă lucrul pentru care sunt lăudați. Un copil care este criticat mereu probabil va continua să facă lucrul pentru care este criticat, măcar așa primesc atenție.

Când vine vorba de educație, nu neglijează nici credință și roagă-te împreună cu copilul tău. Cine îl iubește și îl respectă pe Dumnezeu îl va iubi și îl va respecta și pe aproapele.