Părinți de nota 10

Imagine cu copilul de 5 ani obosit și speriat despre ai cărui părinți nu se știe nimic

Imaginile filmate la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, au devenit virale și băiețelul de 5 ani surprins cum trece granița singur, plângând, e acum simbolul refugiaților din calea războiului din Ucraina, scrie Observatorul.

Băiețelul, care are 5 ani, dar despre ai cărui părinți nu se știe nimic, are o sacoșă într-o mână și calcă apăsat. Copilul înaintează și plânge, apoi se oprește, se uită mai întâi la picioare, apoi în față. E momentul în care filmarea se termină. Filmarea, preluată de marile televiziuni și publicații occidentale, a fost distribuită pe toate rețelele sociale și a devenit virală. Canalul britanic Sky News subliniază că nu se știe dacă acest copil a fost singur. Deputatul poporului ucrainean Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul său Telegram, a cerut ucrainenilor care văd imaginile să găsească măcar câteva informații despre băiat și familia lui.

Băiatul însuși a devenit deja un erou al desenelor despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „speranță”, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei. „Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.

Utilizatorii care au redistribuit imaginile au cerut să ajute acest copil. Într-o postare a corespondentului CNN care a preluat videoul, Josh Campbell, oamenii au scris că filmarea cu băiatul ucrainean le frânge inimile.

„Era singur”, „Era înaintea adulților, așa că nu credeți că era singur, dar aceste scene încă mă înspăimântă”, „Săracul copil. E sfâșietor”, „Arată atât de obosit, speriat, sunt șocat când văd asta, mă uit în jur după mama lui sau după adulții cu care este și nu-i găsesc… Și mă gândesc că în urmă cu doar câteva zile, acest dulce copil a avut o casă și o copilărie normală”, „M-a devastat, m-a rupt”, „Am plâns. E doar îngrozitor” sunt câteva dintre mesajele celor care au privit imaginile.