Părinți de nota 10

Numărul civililor uciși de armata rusă trece de 200. Fetiță de 7 ani, moartă într-o grădiniță

Numărul civililor uciși în timpul invaziei Rusiei în Ucraina crește pe zi ce trece. Până duminică, comisarul ucrainean pentru drepturile omului a estimat numărul victimelor civile la 210, inclusiv mai mulți copii.

Printre morți se afla o fată pe nume Polina, care era în ultimul an de școală primară în capitala Kiev, anunță, pe Facebook, Volodimir Bondarenko.

Potrivit autorităților locale din Kiev, ea și părinții ei au fost împușcați de un grup de sabotaj și recunoaștere rusesc pe o stradă din nord-vestul capitalei.

Fratele și sora Polinei au fost transportați la spital. Sora ei era la terapie intensivă, iar fratele ei a fost dus la un spital separat pentru copii.

O altă fetiță de numai 7 ani a murit într-un atac asupra unei grădinițe. Alți 10 membri ai comunității etnice grecești a Ucrainei au fost uciși când satele lor au fost atacate în sud.

Ursula von der Leyen, președinta CE: Ucraina aparține de Uniunea Europeană. Blocul comunitar și-ar dori o aderare

Ucraina face parte din Uniunea Europeană și blocul comunitar și-ar dori o aderare, a declarat duminică președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru Euronews.

Poziția șefei Comisiei Europene a venit după ce Bruxelles-ul a anunțat că trimite arme în Ucraina, interzicând totodată mass-media susținută de ruși în UE precum și circulația avioanelor rusești în spațiul comunitar.

”Avem un proces cu Ucraina care este, de exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică”, spune aceasta.

Referindu-se la posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia, Von der Leyen a spus: ”Este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace și ca toate condițiile să fie bune de partea ucraineană.

În general, este întotdeauna mai bine să avem pace și dialog decât să avem o luptă. Pe de altă parte, încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodata”.