Părinți de nota 10

Băiețelul care suferă de sindromul „părului de nepieptănat”. Cum arată acum și ce au spus medicii când l-au văzut

Finn Scott, un băiețel de doar câteva luni, i-a uimit pe părinții săi atunci când a început să îi crească părul. Mama lui a observat că ceva nu e în regulă.

Băiețelul suferă de o boală genetică rară numită Uncombable Hair Syndrome, ceea ce înseamnă că părul lui nu poate fi pieptănat niciodată. Această boală rară afectează doar 100 de oameni în lume. Copiii care suferă de acest sindrom au părul blond și se pare că așa le rămâne toată viață, potrivit The West.

Părul lui creștea în toate direcțiile, nu era nici drept, dar nici creț și părea că este mereu electrizat.

Natalie Scott, mama lui Finn, a rămas fără cuvinte pentru că nu știa ce să îi facă micuțului atunci când îi făcea baie.

“Nu știam dacă va avea păr creț, dar pe măsură ce i-a crescut, a devenit foarte electrizat și adunat, ca și când ar fi avut păr afro”, spune mama băiețelului îngrijorată.

 

Atunci când ies cu băiețelul lor în parc, cel mic atrage atenția tuturor cu look-ul lui complet neașteptat. Un necunoscut le-a spus lui Natalie și Dan că băiețelul lor ar putea suferi de acest sindrom după ce a văzut ce fel de păr are Finn.

“Oamenii ne opresc mereu să ne întrebe despre părul lui. Și mereu le zicem că știm deja că are un păr ciufulit”, a spus tatăl lui Finn.

După ce au aflat despre acest sindrom rar, părinții au început să citească mai mult despre asta. Ei au studiat tot ce se știe despre sindrom și au alfat că există doar 100 de cazuri în lume. Printre personalitățile care au suferit de acest sindrom se află și Albert Einstein.

Nimeni din familia Scott nu suferă de această boală genetică rară, dar se pare că micuțul Finn a dezvoltat boala pentru că părinții lui aveau genele care duc la dezvoltarea ei.

Care a fost reacția părinților lui Finn Scott
“Am rămas surprinși când am aflat că e o boală pe bune și am fost și puțin îngrijorați pentru că e vorba de o mutație genetică”, a spus Natalie, mama lui Finn.

Primii medici la care au fost cu băiețelul lor nici măcar nu auziseră de această boală rară. Informațiile pe care mama lui Finn le-a adunat au fost majoritatea de pe Facebook, dintr-un grup de părinți care au copii ce suferă de acest sindrom.

“Din ce am aflat acolo, se poate schimba când ajunge la pubertate, adică nu va mai fi așa de electrizat și ciufulit tot timpul. Nu va dispărea cu totul”, a mai spus mama micuțului.

După ce a încercat mai multe produse pentru păr menite să o ajute să îi descâlcească podoaba capilară a fiului ei, Natalie a decis să renunțe și să îi lasă părul mare lui Finn.