Părinți de nota 10

Ce cadouri pentru copii sa alegi in functie de varsta

Alegerea unui cadou pentru copii poate fi o adevarata provocare. Conform psihologilor, cadourile oferite celor mici trebuie alese in functie de varsta. De asemenea, achizitia cadoului trebuie sa fie bazata si pe utilitatea acestuia.

Cadouri bebelusi

In cazul bebelusilor, atingerea obiectelor reprezinta o activitate motrica ce are o eficienta sporita asupra sistemului nervos.

Daca urmeaza sa cumperi un cadou pentru un bebelus, atunci trebuie sa te orientezi catre o jucarie care sa bifeze cu succes obiectivele care se afla in stransa legatura cu dezvoltarea micutului.

Cadouri copii 1-3 ani

In general, copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani sunt fascinate de tot ce este in miscare. Totodata, sunt incantati de jucariile ce pot fi impinse sau rostogolite. Astfel, printre cele mai utile cadouri se numara: creioanele, creioane, cuburi, masinute, plastilina. In general, cu cat jucaria este mai simpla, cu atat este mai potrivita pe copiii care fac parte din aceasta categorie de varsta.

Cadouri copii 5-6 ani

La varsta prescolara, copiii trebuie stimulate pentru a-si dezvolta creativitatea. Astfel, cadoul ideal ar putea fi reprezentat de un joc de rol, de exemplu. Acesta ii va ajuta mult sa socializeze si sa se dezvolte armonios.

Cele mai inspirate idei de cadouri pentru copii

Cei mai multi dintre copii au o lista de dorinte bine stabilita, mai ales inaintea ocaziilor specifice cadourilor. Cu toate acestea, este indicat sa achizitionezi si produse care nu se afla pe acea lista. Daca iti doresti sa ii oferi micutului tau un cadou unic, cool si creativ, atunci cand iti propui sa il surprinzi, orienteaza-te catre cele mai inspirate idei de cadouri. Iata cateva dintre acestea!

Tablouri canvas copii – un plus de culoare pentru camera micutului tau

Tablourile canvas pentru copii se numara printre cele mai inspirate idei de cadouri tocmai datorita efectului pe care il pot produce in camerele micutilor. Intens colorate, cu diferite ilustratii adorate de prichindei sau personalizate cu numele lor, acestea vor reprezenta intotdeauna un dar ce ii va bucura pe copii.

Truse pentru pictat si colorat, printre cele mai apreciate cadouri pentru copii

Abilitatile artistice pot fi dezvoltate armonios inca de la varste fragede, daca cei mici dispun de instrumentele necesare. Drept urmare, trusele pentru pictat si colorat ii vor ajuta pe micuti sa dea frau liber imaginatiei si sa puna in practica abilitatile dezvoltate. De asemenea, culorile si plansele de pictat si colorat sunt menite sa contribuie si la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, esentiale pentru scris.

Seturi de jucarii – cadouri creative pentru copii

Printre cele mai adorate cadouri pentru copii se numara, de asemenea, si seturile de jucarii. Prichindeii tind sa imite activitatile desfasurate de parinti sau diverse meserii, iar asta poate proveni din dorinta de a se apropia mai mult de tot ceea ce ii inconjoara. Daca ai in plan sa ii oferi micutului tau un set de jucarii, afla ca poti alege dintr-o gama vasta de variante – seturi de bucatarie, doctori, instalatori si chiar constructori.

Asadar, consulta lista de dorinte a copilului tau, pune in balanta utilitatea si caracteristicile jucariilor si fa cea mai buna alegere!