Părinți de nota 10

Un caz la un miliard: s-au născut în aceeaşi zi, dar nu sunt gemene. Explicaţia e uimitoare

Australienii Kate şi Peter Hill sunt bucuroşi că au adus pe lume două fetiţe cu totul şi cu totul speciale.

Mama a rămas însărcinată, practic, de două ori pe parcursul a numai zece zile. Doar zece cazuri de acest fel în lume! Kate Hill (37 de ani) şi Peter Hill (41 de ani) din Brisbane îşi doreau cu disperare să aibă un copil. În 2006, australianca a fost diagnosticată cu sindrom ovarian polichistic şi a făcut tratamente hormonale pentru a rămâne însărcinată. Şi iată că minunea s-a întâmplat, de două ori, anul trecut. Culmea este că femeia a rămas din nou gravidă la numai zece zile după ce rămăsese prima oară gravidă!

Aşa ceva nu s-a întâmplat decât de 10 ori pe planetă, potrivit înregistrărilor medicale oficiale. Kate le-a adus pe lume pe micuţele Charlotte şi Olivia, astăzi în vârstă de 10 luni. Fiecare s-a născut cu propria placentă. Fetiţele au venit pe lume, natural, cu două zile înainte de data când mama era programată pentru o operaţie de cezariană. Curios este că prima a ieşit din uter Olivia, care a fost concepută cu zece zile mai târziu decât Charlotte.

De obicei, femeile nu mai au ovulatie după ce au rămas însărcinate. Ea a avut, de aceea a rămas gravidă, când era deja gravidă. După ce s-au născut, fetiţele aveau mărimi şi greutăţi diferite, sânge diferit şi medicii au descoperit că au avut fiecare altă dezvoltare în uter.

Superfetaţia se produce atunci când o femeie concepe doi copii în momente diferite, dar cei doi se nasc în aceeaşi zi. însă, copiii nu sunt gemeni. Există doar 10 cazuri de acest fel în lume, de când se fac statistici medicale.