Părinți de nota 10

Semne că partenerul te înşală şi vârsta la care înşelăm cel mai mult, cu Lidia Fecioru

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, semnele că partenerul te înşală, dar şi vârsta la care înşelăm cel mai mult.

Eu nu m-aş luat după nişte criterii făcute de psihologi americani sau alte studii. Din studiile făcute de mine, oamenii înşală când vor ei. Dacă vrea înşală, dacă nu vrea nu înşală.

Şi nu ştiu de ce se numeşte înşelat. Se numeşe comparaţie.

După 50-55 de ani, bărbaţii spun că simt că vor să trăiască. Sunt foarte multe persoane care divorţează la 50-60 de ani.

Copiii cresc, îşi fac timp pentru ei, încep să se iubească foarte mult şi ajung la pasul următor.

Se aranjează, se parfumează, râde mai mult, e mai dezinvolt şi începe să pună mai multe întrebări: când vii, când ajungi, dar când pleci. Toate aceste lucruri duc către înşelat.

Am văzut la părintele Calistrat un video despre înşelat. Şi eu tot timpul le spuneam femeilor. Bărbaţii se duc mai greu la un psiholog, dar femeile se duc şi vorbesc.

Eu le spuneam tot timpul, de ce trăiţi cu asta în suflet, de ce o vedeţi ca pe o greşeală şi te simţi ca o păcătoasă? Dumnezeu este iubire şi nu a omorât pe nimeni pentru iubire.

Că dacă ar fi omorât pe cei care înşală, ai fi văzut multă lume pedepsită. Eu, chestia asta nu o judec. Pentru că noi avem tendinţa să înşelăm şi cu minte, nu numai cu sufletul şi cu trupul.

Gândul e mai perfid decât fapta în sine. Dacă îţi pui în minte treaba asta, la un moment dat se va întâmpla. Dacă stăm să ne uităm în istorie, o să vedeţi că lucrurile erau exact cum sunt şi acum.

Cel mai mult, oamenii înşală între 30 şi 50 de ani, însă pe latura psihologică, după 50 de ani încep să se strângă nemulţumirile. Şi caută nod în papură. Partenerii sunt uzaţi, vor un pic de dragoste, de atenţie.

O femeie se repune în valoare şi un bărbat la fel. Când simte că nu mai merge ceva, se întâmplă. Dacă nu te-ai născut să fi înşelător, nu vei înşela, ci vei fi înşelat.

Dacă nu aveţi posibilităţi de a suport un drum şi cu asfalt, şi cu parchet, nu încurca pe altcineva.

Alte semne că partenerul te poate înşela sunt: se retrage, nu mai vorbeşte, se îngrijeşte mai multe, nu se uită în ochi, tot timpul îşi ascunde telefonul. Devine mai atent unde îl pune, schimbă parola, schimbă amprenta. Toate aceste lucruri, la un moment dat, dau de gândit.

Noi, femeile, avem oricum un simţ dezvoltat, şi ne prindem destul de repede.