Părinți de nota 10

Cristina Cioran a plâns la TV când a povestit despre nașterea prematură: „Urlam și în salvare și în spital”

Pe 18 iulie, Cristina Cioran a născut, prematur, o fetiță. Sarcina avea doar 29 de săptămâni, așa că bebelușul a fost dus la incubator, unde a rămas timp de șase săptămâni. Cristina Cioran a trecut prin spaima vieții sale, o perioadă extrem de grea și plânge și acum când își amintește prin ce a trecut.

Cristina Cioran se bucură de faptul că micuța Ema este acasă, în siguranță, dar clipele de groază prin care a trecut nu o să le uite prea curând. Invitată în emisiunea lui Măruță, de la Pro TV, Cristina a rememorat perioada grea prin care a trecut în vară.

„Ar fi trebuit să nasc pe 30 septembrie, iar eu am născut pe 18 iulie, de urgență. Șocant a fost pentru că nu mai eram nici însărcinată, nu aveam nici copilul cumva în posesie. Copilul meu, sufletul meu, era în incubator, slavă Domnului pentru incubatoare’, a declarat Cristina în emisiunea „La Măruță’.

Cristina Cioran a povestit, cu detalii, de ce a născut prematur și prin ce a trecut în acea zi de 18 iulie în care s-a născut fiica ei.

„Șocant a fost pentru că nu mai eram nici însărcinată, nu aveam nici copilul în posesie. Era copilul meu, sufletul meu, într-un incubator. Cred că am luat o bacterie, ceva, am făcut o enterocolită, ceva urât la stomac.

Am fost la doctorul ginecolog, totul în regulă, am luat un tratament pentru enterocolită, asta se întâmpla joi. Vineri am fost la un spital de stat de urgență, nu mi-au făcut mare lucru, am plecat. Sâmbătă am făcut o monitorizare, toate bune și frumoase.

Duminică m-au apucat niște dureri și am sunat la salvare când am văzut că sângerez. La 8 fără 10 a venit salvarea, la 8 jumătate am născut. Am fost isterică, urlam și în salvare și în spital că e prea devreme.

Medicul cu care am născut mi-a zis că nu avem cum să dăm înapoi. Mă simțeam într-un film’, a mai zis Cristina Cioran la Pro TV.

„După ce am născut, atât am văzut, cum pleacă o mână… Nu am știut dacă trăiește, a trebuit să aștept să fie în siguranță copilul. Am văzut un medic care pleacă cu un copil, n-am văzut copilul.

N-aveau ce să-mi spună. Partea de neonatologie a plecat cu copilul, iar partea de ginecologie a rămas cu mine, așa trebuie să fie. După 20-30 de minute a venit doamna doctor și mi-a spus că e în regulă”, a mai povestit Cristina.

Cristina Cioran a fost externată după 3 zile după ce a născut din spital, însă, fetița ei a rămas șase săptămâni în spital.

„O dată pe săptămână am putut să o văd, cam jumătate pe oră. Nu sunt nici medicii de acord, pentru că un copil născut prematur are nevoie de mamă’, a continuat. „Noi am decis să o cheme Ema de când eram însărcinată în 4 luni. Culmea e că pe 18 iulie este Sfântul Emilian’, a mai spus Cristina.

„Îmi place că e bebelușul cu mine, 6 săptămâni a fost departe. În timp ce mă ducea targa către sala de nașteri, cineva îmi lua test Covid. (…) Eram plină de sânge, într-un maieu, urlam și mă zbăteam pe tavă.

A doua zi mi-a venit rezultatul testului și am putut să văd copilul care era în incubator. După 3 zile, m-au eliberat, m-au trimis acasă. Nu au putut să mă țină în spital, e spital suport Covid.

Am luat-o acasă și e bine, sănătoasă, frumoasă, veselă și perfectă. A fost o perioadă foarte grea, îi mulțumesc familiei că m-a susținut și iubitului că nu m-a lăsat în starea aia’, a adăugat ea.