Părinți de nota 10

Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Altfel ne taie curentul”

Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun fetele, potrivit cărora alocația abia le ajunge de mâncare celor 6 frați.

Două copile din Roman, în vârstă de 12 și 9 ani, își vând jucăriile pe stradă, sperând că vor face rost de bani pentru părinții lor să poată plăti facturile, scrie Monitorul de Neamț.

Fetițele stau pe o pătură întinsă pe trotuarul din fața Colegiului Roman Vodă, pe care și-au pus jucăriile și creioanele de colorat primite la începerea școlii. Își feresc ochii și este evident că le e foarte rușine de ceea ce fac. Cea mare plânge deja când trebuie să explice de ce face asta.

”Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, spune copila din clasa a V-a.

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, povestește cu lacrimi în ochi fetița.

E sâmbătă și așa au timp să iasă din casă pentru a încerca să-și ajute părinții. În timpul săptămânii merg la școală, deși abia au din ce să mănânce.

Oamenii trec pe lângă ele, iar cei mai mulți nu le bagă în seamă. Alții se opresc să le întrebe ce fac acolo și le dau câțiva bani, fără a lua vreo jucărie în schimb.

Nu au avut cum să strângă prea mulți bani, dar măcar vor putea să plătească ceva la curent.