Părinți de nota 10

Guvernul a dat vestea acum! Câți bani primesc la salariu părinții care stau cu copiii acasă

Părinții au parte și de o veste bună! Cei care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii, care fac școala online, vor primi și anul acesta 75% din salariu, conform deciziei emise de Guvernul României. Totuși, părinții care rămân acasă cu ai lor copii și nu merg la muncă trebuie să îndeplinească și anumite cerințe.

Florin Cîțu, premierul României, a ținut să precizeze faptul că el este un susținător al școlii în format fizic, însă, cum numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut alarmant, cei mici se vor întoarce în mediul online.

Și anul acesta rămâne valabilă măsură conform căreia, părinții care rămân acasă cu copiii lor, pentru școala online, primesc 75% din salariul brut. ” Eu am spus că ne dorim prezență fizică și voi face totul pentru a avea prezența fizică în anul 2021-2022. Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar părinții vor trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar – era o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era”, a transmis Florin Cîțu.

Această măsură, care a fost în vigoare până la sfârșitul lunii iunie 2021, a fost prelungită, pentru părinții care rămân acasă cu cei mici.

De precizat este faptul că este vorba de părinții care nu fac telemuncă. Aceștia vor beneficia de o indemnizație de 75% din salariul mediu pe economie, pentru timpul stat acasă. Ba mai mult decât atât, părintele poate primi zile libere plătite doar dacă celălalt părinte nu beneficiază de ele.

„V om reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe motiv de COVID. Vorbim de părinții care nu sunt în telemuncă”, a precizat Premierul României.