Părinți de nota 10

Tragedie într-o familie din Botoșani. Băiețelul de 7 ani a murit după ce i s-a făcut rău. Ce spun medicii

Momente extrem de grele pentru o familie din Botoșani. La doar câteva zile după ce băiețelul de 7 ani începuse clasa I, acesta a încetat din viață.

Copilului din comuna Ibănești i s-a făcut rău joi. În ciuda faptului că a fost transportat de urgență la spital, medicii nu l-au mai putut resuscita.

A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, conform Botoșani News.

Dosar penal deschis de Poliția Botoșani în acest caz

Doctorii de la unitatea medicală din Dorohoi au testat copilul pentru Covid cu un test rapid, rezultatul fiind negativ.

Trupul neînsuflețit al micuţului a fost preluat de medicii legişti şi urmează a fi făcută o autopsie. Sursa citată mai notează că se ia în calcul şi o miocardită, o afecţiune gravă la nivelul inimii, cauzată de răceala de care suferea.

Conform declarațiilor părinților, copilul era răcit de câteva zile şi lua un tratament acasă. Analizele arătau o stare septică, adică o infecţie puternică în organism, iar cadrele medicale au realizat că plămânii micuţului nu mai aduceau suficient oxigen în organism, practic acesta sufocându-se din această cauză.

”Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac.

În urma acestui deces, Poliția a demarat o anchetă pentru a elucida circumstanțele care au dus la producerea tragediei.

Un băiețel de 7 ani din Botoșani a murit după ce i s-a făcut rău

Potrivit informațiilor furnizate de presa locală, micuțul a mers la şcoală în primele 3 zile, după care a stat acasă, pentru că se simţea rău.