Părinți de nota 10

Copiii sunt în pericol! Mihai Craiu: „Nu vă mai luați după vrajitoare ce oferă mere otrăvite”

Mihai Craiu, medic pediatru și profesor universitar, a vorbit despre riscurile la care îi expunem pe copii odată cu începerea școlii. Medicul susține că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială și ca dacă nu se respectă anumite reguli stricte, situația din țara noastră se va înrăutății, în special în ceea ce privește infectarea în rândul copiilor. Iată ce spune medicul.

Medicul pediatru și profesorul universitar Mihai Craiu, avertizeză populația în legătură cu numărul de cazuri de Covid care va crește și mai mult dacă nu respectăm strict regulile. Medicul a vorbit în special de riscurile la care îi expunem pe copii odată cu începerea școlii. Iată ce spune medicul:

„Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom întelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povesti frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit.

O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Saptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în crestere..

De ce se intâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).

Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni.

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrajitoare ce oferă mere otrăvite…”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.