Părinți de nota 10

Ce tip de brad de Craciun sa aleg?

In preajma sarbatorilor de Craciun apare intotdeauna o problema cu care toti ne am confruntat macar odata. Daca ti-ai pus macar odata intrebarea „oare ar trebui sa iau un brad artificial sau unul natural anul acesta?” noi iti vom formula mai multe argumente pentru cele doua variante. Trebuie sa intelegi ca acesata nu este o decizie de luat pe ultim moment deoarece este bine ca bradul indiferent de care este sa fie luat dinainate pentru a prinde cele mai bune oferte si cei mai frumosi brazi de craciun.

Aceasta intrebare creaza confuzie de cele mai multe ori asta daca nu cumva ai un brad artificial pe care doresti sa il utilizezi an de an astfel scapi de aceasta intrebare si de timpul pierdut pentru a gasi un brad perfect.

  1. A) Brad natural:

Pentru inceput trebuie stiut ca un brad artificial de calitate poate depasi cu mult pretul unuia natural si de altfel trebuie pastrati in stare buna. De altfel un brad natural nu va ocupa spatiu mai tarziu deoarece este ars sau aruncat dupa Craciun.

Multi prefera sa nu cumpere un brad natural pentru ca nu vor sa distruga natura dar in acelasi timp acel teren poate fi folosit in scopuri precum agricultura si plantarea altor tipuri de pomi. Un alt avantaj este mirosul care parca aduce in casele noastre Craciunul, bradul avand un miros specific de cetina ce se potriveste perfect cu mirosul de prajituri si cozonac facute de mamele noastre. Insa trebuie sa recunoastem ca un brad natural face mai multa mizerie mai ales daca este intr-o camera incalzita. Iar dupa terminarea sarbatorilor bradul trebuie reciclat/aruncat.

O varianta poate fi bradul la ghiveci pe care mai tarziu il poti replanta daca ai o gradina suficient de spatioasa. Este important totusi sa nu uiti sa il uzi.

Trebuie sa tii cont ca bradul trebuie cumparat din timp. Mai daca vrei un brad bogat si corespunzator incaperii tale, incearca sa masori spatiul si nu uita sa  iei in calcul si dimensiunea suportului. De asemenea, incearca ca bradul pe care il cumperi sa nu fie in plasa deoarece ii poate ascunde multe imperfectiuni. Incearca sa scuturi usor bradul pentru a te asigura ca nu ii cad acele.

  1. B) Brad artificial de Craciun:

Daca iti cumperi un brad artifical vei fi sigur ca va fi unul bogat si frumos, de aceea poti sa comanzi unul si de pe internet fara sa iti fie frica ca vei fi pacalit. De altfel este si foarte practic, il poti scoate din cutie si il poti asambla mult mai usor. Este si reutilizabil asa ca scapi de cautarea bradului perfect in fiecare an iar daca ai grija de el il poti avea chiar si zeci de ani, asta depinzand de calitatea acestuia si de conditiile de depozitare a pomului.

Un caz izolat este despre cei care sunt alergici la mirosul de brad sau pur si simplu nu le place acest miros… pentru acestia un brad artificial este cea mai buna obtiune. Si de asemenea este o varianta mult mai ecologica. Un alt avantaj este ca ai o multime de variante din care poti alege. In functie de preferintele tale poti alege din diferite modele, inaltimi si culori.

Cel mai obisnuit brad artificial este cel verde simplu care semana foarte mult cu un brad real. Un alt model este cel cu alb si verde care da impresia unei ninsori si nu in ultimul rand cel alb care a devenit din ce in ce mai popular in ultimul timp. Iar daca ai luat un brad artificial insa totusi vrei sa simti mirosul de brad de Craciun natural, poti folosi un parfum de camera sau o crenguta de brad natural.