Părinți de nota 10

Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul: cum se modifică orarul elevilor

Oficialii anunță schimbări importante în învățământul românesc. Unele dintre acestea vor fi aplicate începând din toamnă, odată cu debutul noului an școlar. Altele vor intra în vigoare de la anul. Printre noutățile despre care a vorbit Ministrul Educației, este și creșterea numărului de ore de Educație fizică și sport în școlile din țara noastră.Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, în cadrul unui interviu, că și-a propus să crească numărul de ore de sport pentru elevi. Cu alte cuvinte, acolo unde se face o singură oră de sport pe săptămână, să mai fie inclusă încă una. Potrivit planurilor cadru în vigoare, elevii din clasele primar și gimnaziu au în orarul școlar câte două ore de sport în fiecare săptămână.

Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

La liceu, majoritatea filierelor au doar câte o oră de Educație fizică și sport pe săptămână, și aici ar vrea ministrul să se producă schimbarea.

Din toamnă, odată nu noul an școlar, elevii de liceu vor avea tot o oră de spor pe săptămână, după vechile planuri cadru, dar de la anul se vor aplica noile planuri cadru care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat lor.

Începând cu noul an școlar se schimbă numărul elevilor dintr-o clasă, conform legii care modifică și completează Legea Educației Naționale nr1/2011. În învățământul primar, numărul maxim de elevi dintr-o clasă va fi de 22 de elevi, în învățământul gimnazial maximum va fi de 26 de elevi, în învățământul liceal și profesional.

O clasă de arte va avea cel mult 25 de elevi care vor fi împărțiți pe maxim patru grupe, fiecare cu o medie de șase elevi.

Legea stipulează și situații excepționale unde clasele pot funcționa peste efectivul maxim de elevi, cu aprobarea Consiliului de administrație al Inspectoratului școlar.

Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul: cum se modifică orarul elevilor