Părinți de nota 10

Anunț De Ultimă Oră! Cresc Pensiile În 2022? Raluca Turcan A Dat Vestea În Urmă Cu Puțin Timp

Raluca Turcan a făcut un anunț important pentru pensionari. Iată ce a declarat ministrul Muncii despre pensii.

Raluca Turcan a anunțat că până la finalul anului 2022 va fi adoptată o nouă lege a pensiilor. Ministrul a menționat că pensiile românilor vor crește.

O nouă lege a pensiilor

Ministrul Muncii a declarat în cadrul unei vizite efectuate la Botoșani că pensiile românilor vor crește până la sfârșitul anului 2022.

“Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, adeclarat Raluca Turcan potrivit wowbiz .

Totodată, Raluca Turcan susține că este necesară o reformă în sistemul de pensii din cauza inechităților actuale.

“Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966- 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere”, a mai spus ministrul.

Mai mult, ministrul a vorbit despre inechitățile care sunt în sistemul de pensii.Turcan consideră că statul are oblicația de a crește contributivitatea la sistemul de pensii

„Raportul între cea mai mică pensie şi cea mai mare este de 1 la 100. Există mii de pensionari care câştigă în instanţă împotriva statului român şi atunci avem obligaţia să creştem contributivitatea la sistemul de pensii aducând în calcul pensiilor cât mai multor oameni toţi indicatorii de contributivitate, să reducem inechităţile, să facem sustenabil şi predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidenţilor politici care, de obicei în ajun de campanii, mai majorează pensiile. scrie kanald.ro