Pentru a prepara checul, vei avea nevoie de:
INGREDIENTE:
ZAHAR 1 CANA SI JUMATATE
FAINA 1 CANA SI JUMATATE
ULEI 7 LINGURI
APA 7 LINGURI
OUA 7 BUCATI
CACAO 1-2 LINGURI
1 PACHETEL PRAF DE COPT
1 PACHETEL ZAHAR VANILAT
Mod de preparare
Albusul se separa de gălbenuş iar spuma se bate bine. Se pune pe foc zahărul cu apă şi se lasă la fiert la foc mic până când se obține un sirop. Peste albușul spumă se pune siropul de zahăr (fiebinte) şi se mai amestecă puțin.
Apoi se asauga în compoziție praful de copt amestecat cu putina faina și zahărul vanilat și mai amestecați puțin.
Se pun apoi și cele 7 gălbenușuri pe rand și se amestecă din nou. Se adaugă și uleiul și făină și se amestecă foarte bine, pentru a obține cocoloașe.
Se ung tăvile cu puțin unt și se dă compoziția la cuptor. Opriți puțină compoziție și amestecați-o cu cacao pentru a obține efectul marmorat.