Părinți de nota 10

BREAKING Toți elevii din București, Cluj și din celelalte localități în scenariu galben se reîntorc fizic la clase

Toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate acum în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, prin coborîrea ratei de infectare la sub 1 la mie. Ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că decizia de renunțare la ziua de vineri, ca referință […]

Toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate acum în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, prin coborîrea ratei de infectare la sub 1 la mie. Ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că decizia de renunțare la ziua de vineri, ca referință pentru stabilirea scenariului în care funcționează școala, a fost luată împreună cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, ca modificare la ordinul comun cu regulile de revenire la școală.

’În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică’, a explicat Sorin Cîmpeanu.

’Se vor păstra toate celelalte condiții din ordinul comun, dar se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoarei zilei în care rata de infectare a coborât sub pragul de 1 la mie, pe baza propunerii inspectoratului școlar, cu avizul DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU’, a declarat Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Amintim că, vineri, orașele București, Cluj, Brașov, Oradea și alte 650 de orașe și comune erau în scenariul galben de funcționare a școlilor, clasele V-VII, IX-XI funcționând online.

CITESTE MAI DEPARTE