Părinți de nota 10

S-au împăcat William și Harry după înmormântarea prințului Philip?

Întreaga lume i-a văzut pe prinții William și Harry împreună la înmormântarea iubitului lor bunic. Ei păreau că pășesc spre reconciliere, discutând natural după slujbă.

Frații înstrăinați au fost văzuți împreună pentru prima dată în mai mult de un an, în timp ce mergeau în spatele sicriului ducelui de Edinburgh înainte de slujba de înmormântare de la castelul Windsor.

Și mai târziu au fost surprinși unul lângă altul într-un moment privat care ar putea marca sfârșitul neînțelegerilor care i-au sfâșiat de când Harry s-a îndepărtat de familie pentru a continua o nouă viață în America.

William, în vârstă de 38 de ani, și Harry, în vârstă de 36 de ani, nu au mers unul lângă celălalt în timpul procesiunii, de opt minute, din patrulaterul castelului până la Capela Sf. Gheorghe și între ei era vărul lor, Peter Phillips. Nu au schimbat niciun cuvânt sau vreo privire în timpul ceremoniei.

Ulterior, după slujbă, au fost văzuți discutând. Kate a spart gheața și a spus câteva cuvinte înainte ca cei doi frați să-și vorbească public după mai bine de un an de zile. Acesta ar putea fi un moment important pentru o împăcare între ei.

În timp ce își scoteau măștile, William a spus „Da, a fost grozav, nu-i așa’, iar Harry a răspuns „A fost așa cum a vrut el’, au spus interpreții specialiști. Frații au vorbit și cu Arhiepiscopul de Canterbury, iar mai târziu William i-a spus fratelui său: „Slujbă absolut frumoasă, ah, muzica’.

„Se spune adesea că înmormântările sunt un moment pentru reconciliere și că este o scenă pe care mulți oameni și-au dorit să o vadă, nu în ultimul rând familia însăși’, a declarat Tom Bradby, de la Independent Television News.

Pierderea bunicului lor, pe care atât William, cât și Harry îl iubeau profund, ar putea începe un proces de vindecare, iar autorul regal Sally Bedell Smith a amintit milioanelor de telespectatori de legătura incasabilă pe care o împart.

„William avea 15 ani și Harry 12, când s-au plimbat în spatele sicriului mamei lor, prințesa Diana, iar înmormântarea bunicului lor va fi evocat amintiri profunde despre asta. Chiar în noaptea dinaintea înmormântării Dianei, nu se hotărâse dacă William și Harry ar trebui să meargă în spatele cortegiului. Philip a fost cel care le-a spus:„ Dacă nu mergeți, veți regreta pentru tot restul vieții voastre. Dacă mergeți, voi merge cu voi’, a spus Sally Bedell Smith într-un interviu TV.

Acum, la 23 de ani și uniți încă o dată în durere, William și Harry au părut că au făcut primii pași către pace. Un asistent regal a afirmat că „rănile sunt încă foarte crude’.

Sursa a fost citată spunând: „Există o conștientizare că toată lumea trebuie să ajungă la o formă de rezoluție, chiar dacă doar pentru regină, care a spus că este dorința ei ca familia să se unească’.

Articole recente

„Aveam o căsnicie fericită. Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noștri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe. Într-o zi, acum 2 ani, în timp ce ne uitam la televizor, soţul meu a spus că vrea să stăm de vorbă. Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea Noroc că stăteam confortabil în fotoliu. Nici măcar nu am avut puterea să-i cer alte explicaţii, să-i fac reproşuri sau să pun întrebări. Am reuşit doar sa bâigui printre lacrimi: «Bine, dar cu mine cum ramâne?». Chiar de a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat. Mă framântam, dar nici nu puteam să acuz tânăra care i-a luat minţile. Singurul regret era că..