Părinți de nota 10

Gigi Becali, decizie după ce Cornelia Catanga a încetat din viaţă: “O voi înmormânta, ce să fac?!”

Familia Corneliei Catanga este disperată: nu are bani să o înmormânteze pe cântăreaţă şi i-a cerut ajutorul lui Gigi Becali. FANATIK.RO are prima reacţie a patronului FCSB, după ce Aurel Pădureanu a făcut apel la milostenia lui.

Considerată “regina muzicii lăutăreşti”, Cornelia Catanga s-a stins din viaţă, azi dimineaţă, la vârsta de 63 de ani. Complicaţiile apărute în urma infecţiei cu COVID-19 au răpus-o şi, după o viaţă dedicată muzicii, a pierit brusc, cu inima îngreunată din cauza problemelor financiare pe care le avea.

Bolnavă de mai multă vreme, artista nu mai cânta de când pandemia de COVID-19 a închis restaurantele, a anulat evenimentele şi ajunsese să trăiască de azi pe mâine, cu teama că va ajunge în stradă. Locuia cu chirie, într-o casă din Bragadiru, după ce a fost executată silit, pentru un credit de 90.000 de euro pe care nu a reuşit să-l mai achite. Problemele financiare ale soţilor Pădureanu au apărut în urmă cu mai mulţi ani, iar pandemia nu a făcut decât să-i îngroape şi mai mult în datorii.

Astăzi, Aurel Pădureanu plânge încontinuu, îşi frământă mâinile şi nu ştie încotro s-o apuce: nu poate accepta că soţia sa, Cornelia Catanga, a murit răpusă de COVID-19 şi cere ajutor disperat pentru înmormântarea artistei. Numele lui Gigi Becali a fost primul la care s-a gândit muzicianul care a rugat-o pe jurnalista Mara Bănică să-l pună în contact cu omul de afaceri cunoscut pentru gesturile sale de caritate.

FANATIK.RO l-a sunat pe Gigi Becali care a preferat să păstreze discreţia gestului său, aşa cum face de multe ori, şi s-a limitat la a spune că a dat curs apelului familiei Corneliei Catanga. “O voi înmormânta, ce să fac?!”, ne-a spus Gigi Becali.

Nu este prima dată când numele patronului FCSB este implicat în acţiuni de caritate. De-a lungul anilor, omul de afaceri a cumpărat case mai multor familii bătute de soartă sau a suportat costurile unor intervenţii medicale ce au salvat vieţi. A recunoscut, la un moment dat, că şi-ar dori ca mai mulţi oameni potent financiar să-i urmeze exemplul şi să nu mai fie singurul contactat pentru ajutorarea celor nevoiaşi.

Moartea Corneliei Catanga a fost anunțată, azi dimineață, de jurnalista Mara Bănică, iar primele informații scot la iveală o realitate dureroasă. Artista și soțul ei au refuzat să se testeze pentru COVID-19 și , după mai multe zile în care s-au tratat acasă, cântăreața a ajuns în stare critică la Spitalul Universitar din Capitală. Medicii au încercat să o intubeze, în zadar. Starea Corneliei Catanga era atât de gravă, încât artista a murit în doar câteva ore, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 63 de ani.