Părinți de nota 10

Se dau 100 de lei pe oră! Anunțul venit chiar de la Guvern. Cine va primi banii

Se dau bani de la stat. Anunț major pentru acești români. Un nou program le va oferi acestora 100 de lei pe oră. Cine sunt cei vizați de noua măsură și ce trebuie să facă pentru a primi acești bani? Este anunțul momentului.

Se dau bani de la stat. S-a dat ordin. Cine va primi 100 de lei pe oră

Anunțul momentului în România pentru profesori. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.

Mai exact, ministrul Educaţiei a emis un nou ordin pentru completarea normelor metodologice de aplicare a programului pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv. Astfel, activităţile remediale prestate de cadrele didactice, la nivelul unităţii de învăţământ, în cadrul programului naţional pilot de tip „Şcoală după şcoală”, vor fi remunerate cu suma de 100 lei/ oră – tarif brut.

În ceea ce privește programul orar al activităţilor remediale la nivelul unităţii de învăţământ, potrivit sursei citate, acesta va fi stabilit de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor şi a părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

„Activităţile de învăţare remedială desfăşurate în cadrul programului naţional pilot de tip „Şcoală după şcoală”, prestate de cadrele didactice, sunt remunerate cu suma de 100 lei/ oră – tarif brut”, se arată în ordin.

Pe lângă sumele primite de cadrele didactice, ordinul ministrului mai prevede flexibilizarea programului pentru activităţile remediale prin faptul că şcolile vor avea posibilitatea să organizeze programul fără o aprobare a inspectoratului şcolar şi sprijinul elevilor pentru a urma programul remedial în şcoala în care sunt înmatriculaţi, fiind considerate, din oficiu, unităţi organizatoare, toate unităţile de învăţământ în care se poate organiza cel puţin o grupă de elevi.

Anunț major pentru profesori și elevi

Totodată, ordinul semnat de ministrul Educației mai stabileşte cuprinderea în program, necondiţionată de termene, a elevilor, într-un mod continuu şi adaptat nevoilor acestora.

Astfel, părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor vor putea depune solicitările de cuprindere a acestor elevi în program, în mod continuu, până la data de 25 ale fiecărei luni.

De menționat este faptul că, potrivit unui anunț făcut de Sorin Cîmpeanu, peste 225.000 de elevi au fost înscrişi pentru participarea la orele remediale, care se vor putea organiza în forma fizică în toate şcolile din localităţile în care rata de incidenţă COVID-19 este mai mică de 6 la mie, adică nu sunt carantinate.

În același timp, ministrul Educaţiei a precizat că potrivit datelor centralizate vineri din comunicările inspectoratelor şcolare judeţene, au fost înscrişi pentru ore remediale 75.000 de elevi în învăţământul primar, 60.000 în învăţământul gimnazial şi 90.000 în învăţământul liceal.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai precizat faptul că, potrivit modificărilor aduse sâmbătă ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii referitor la măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, orele remediale se vor ţine cu măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologic „indiferent de scenariu, indiferent de clasă”, în şcolile din localităţile care nu sunt carantinate, adică incidenţa este de sub 6 la mia de locuitori.

„Este permis accesul elevilor în cadrul programului naţional de recuperare, orele remediale, indiferent de scenariu, indiferent de clasă, este permisă prezenţa fizică. Acesta este un lucru absolut esenţial, pentru că aşa cum am spus, ceea ce s-a pierdut din cauza predării online nu poate fi recuperat tot prin predare online, este nevoie de prezenţă fizică, iar acest ordin de ministru de astăzi permite prezenţa fizică a elevilor care susţin orele de recuperare indirent de clasă, indiferent de scenariu, până la 6 la mie”, a declarat ministrul Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Când intră în vigoare

Ordinul Ministerului Educaţiei care stabileşte metodologia orelor remediale, va intra în vigoare începând cu data de 8 martie.

În ceea ce privește elevii pentru care sunt organizate orele de recuperare, aceștia sunt cei care nu a avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină; au nevoie de această activitate având în vedere rezultatele şcolare obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului II.