Părinți de nota 10

Raed Arafat, anunt important pentru elevi si parinti! Se intampla azi….

Elevii din România pot dărui mărțișoare la școală de 1 și 8 martie, în contextul pandemiei de Covid-19. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit secretarului de stat din MAI, cei mici pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală, însă trebuie să respecte distanțarea socială.

Mai mult, Arafat anunță că și el are mai multe colege în instituția în care lucrează cărora, luni, 1 martie, le va dărui astfel de mărțișoare care simbolizează începutul primăverii.

Obiceiul dăruirii mărțișoarelor de 1 și 8 martie în școlile din România nu va fi afectat în 2021 de pandemia de Covid-19. Elevii vor putea duce mărțișoare și flori la școală, dar vor trebui în același timp să respecte distanțarea socială, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

”Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat la Digi FM.

În urmă cu două zile, ministerul Educației a precizat că nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie.Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a spus Sorin Cîmpeanu, miercuri.