Părinți de nota 10

Cîmpeanu spune că „școlile sunt pregătite” pentru deschidere: Avem un stoc de peste 37 milioane măști

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări, vineri, că școlile sunt pregătite pentru deschiderea fizică, existând un stoc de 37 milioane măști pentru învățământul preuniversitar pe care le vor primi elevii.

„Ultimele date arată un stoc de pese 37 milioane măști numai în învățământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze. Școlile sunt pregătite, dacă asta va fi decizia (începerea în format fizic – n.r.),” a spus Cîmpeanu vineri, în cadrul unui webinar despre vaccinare, răspunzând unei întrebări.

Școlile ar urma să se redeschidă pe 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare. O decizie finală se va lua pe 2 februarie.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre reluarea cursurilor fata in fata in scoli. Acesta a mentionat ca isi doreste ca scoala sa se reia fizic la inceputul semestrului al doilea si a spus ca decizia finala va fi luata pe data de 2 februarie 2021.

De asemenea, ministrul a mai spus ca invatamantul hibrid, adica online si fizic, va ramane valabil doar acolo unde exista profesori si elevi care au indicatie medicala pentru a continua cursurile de acasa.

“Va fi de datoria noastra sa ne asiguram pentru a asigura procesul de invatare. Fie cu prezenta fizica, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii si profesorii nu au contraindicatii, fie in online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru ca elevii sau profesorii au contraindicatii, certificate medicale”, a mai spus Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.