Părinți de nota 10

ULTIMA ORĂ. Arafat avertizează cetățenii că vor fi controlați de către autorități de REVELION

România o să fie în stare de alertă în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun și Revelion, iar restricțiile vor rămâne valabile ca până acum, carantina pe timp de noapte și celelalte restricții rămân în vigoare.

Raed Arafat a spus la Pro TV că românii vor fi controlați de sărbători și recomandă ca la petrecerile de Crăciun și Revelion să participe doar persoanele din familie, considerând că acestea reprezintă un risc mare de îmbolnăvire cu Covid-19. Raed Arafat a avertizat cetățenii că vor fi verificări de sărbători, iar acolo unde este nevoie se vor lua măsuri stricte.

Petreceri doar cu membrii familiei

Raed Arafat spune că statul român nu poate interzice astfel de petreceri private, însă recomandarea autorităților este ca aceste sărbători să fie petrecute doar între cei apropiați, ”adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască”.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine.

Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei.

Bineînțeles, aici, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni.” – a spus Raed Arafat la Pro TV.