Părinți de nota 10

Nu mă trezesc noaptea pentru copil! Eu LUCREZ, tu NU!

A fi părinte înseamnă deseori să nu dormi bine noaptea. Și există părinți care spun lucruri ca: „Nu mă trezesc să am grijă de copil, eu lucrez, tu stai acasă”. Mai des cu astfel de replici se confruntă mamele, căci încă o bună parte dintre femei rămân în concediul de îngrijire a copilului în timp ce bărbații continuă să lucreze.

Menționăm că o mamă în perioada postpartum trebuie să se recupereze și acesta nu este un proces ușor, dar, din păcate, există încă oameni care cred că o femeie, dacă rămâne acasă să aibă grijă de copil, ar trebui să se ocupe de tot, inclusiv să stea trează nopțile în care bebelușul nu doarme.

Dar acest lucru NU trebuie să fie așa! Nopțile fără somn privesc și tatăl, pentru că îngrijirea unui copil este o slujbă zilnică, dar fără salariu. Pentru că societatea nu prețuiește munca unei mame acasă, după cum spune psihologul Maria Jose Roldán.

Astăzi exista tați care sunt capabili să meargă să doarmă într-o altă cameră în timp ce mama are grijă de copil, indiferent dacă se simte rău și corpul ei este slăbit din cauza multelor nopți nedormite. Adică tatăl lucrează în timpul zilei și trebuie să se odihnească, dar mamele nu merită să se odihnească noaptea? Ba da! Și ele trebuie să se odihnească.

Se crede că mamele pot dormi ziua. Dar nu este așa de fapt. Căci dacă ai doar un copil, este posibil să poți ațipi timp de 10 minute, dar dacă ai mai mult de un copil, atunci nu. Este absolut imposibil. Curățenia nu se face singură, mâncarea nu se face singură, hainele nu se calcă singure. O mamă trebuie să facă cu cele două mâini totul.