Părinți de nota 10

Doliu uriaş în România! A plecat dintre noi la doar 30 de ani

Este anchetă la Spitalul din Caracal, după ce o femeie însărcinată care a fost internată acolo a murit. Tânăra de 30 de ani a născut joi un copil sănătos. Noaptea a intrat în stop cardio-respirator. Vineri dimineaţa a fost transferată la Craiova, unde a decedat.

Tânăra de 30 de ani care a murit la câteva ore după ce a adus pe lume un copil perfect sănătos la Spitalul din Caracal mai avea un fiu. Cristina și soțul ei așteptau cu emoție să li se nască și cel de-al doilea bebeluș. Femeia a făcut hemoragie după naștere, iar apoi a intrat în stop cardio-respirator. Tatăl femeii acuză medicii de malpraxis, însă aceștia resping acuzațiile.

Femeia nu a avut probleme cu sarcina și se gândea că nașterea va fi ușoară, spune familia acesteia. S-a internat la spitalul municipal Caracal, unde joi seară a dat viață unui băiețel fără nicio problemă de sănătate. A transmis ea însăși familiei vestea cea bună.

„A născut, ne-a pus poze pe Facebook, patru poze cu băiatul”, a povestit Florinel Calistru, tatăl Cristinei.

Însă după câteva ore s-au ivit complicațiile. Cristina a făcut hemoragie intrauterină. Medicul care o avea în grijă spune că pacienta a primit tratatamentul corespunzător, dar sângerările nu s-au oprit. În aceste împrejurări singura soluție era histerectomia, adică operația de înlăturare a uterului, pentru care pacienta și-a dat acordul. Situația a devenit și mai gravă.

„În momentul în care a fost pusă pe masă să o operăm a făcut stop cardiac”, susține Gheorghița Trușcă, medic în Spitalul din Caracal.

S-a luat decizia transferului de urgență la spitalul județean Craiova. Tânăra nu a mai ajuns până acolo. A murit în ambulanță, după ce medicii au încercat s-o resusciteze timp de 30 de minute. Cristina născuse cu doar 7 ore în urmă.

„Au ținut-o în agonie până la 2, 2 și ceva. Dacă a murit la 3, aproape de Craiova, au ținut-o în agonie atâtea ore, doamnă”, spune părintele pacinetei.

Medicul care a tratat-o pe Cristina la spitalul din Caracal spune că a luptat din răsputeri să-i salveze viața.

„Să știți că și pentru mine e o mare traumă. Tot ce am putut am facut făcut pentru ea. Și nimic nu s-a greșit. Dacă organismul ei rezista și nu făcea acel stop cardiac, lucrurile evoluau mult mai bine”, se apără Gheorghița Trușcă, medic în Spitalul din Caracal.

Medicul confirmă că nu avea la dispoziție toată aparatura necesară.

„Toate ventilatoarele noastre erau puse pe pacienți Covid pozitiv, covid pozitiv în stare foarte gravă. Nu se putea detuba un alt pacient să vină ea pe ventilator”, a mai spus cadrul medical.

Familia a făcut plângere penală împotriva medicului din Caracal. Rudele îndurerate așteaptă rezultatele necropsiei, ca să poată lua trupul neînsuflețit al tinerei de la morgă.