Părinți de nota 10

Mesajul printesei Diana catre viitoarea sotie a lui William desi nu o cunostea …

Mulți dintre cei care au vorbit cu Prințesa Diana în ultima perioadă a vieții ei, susțin că Lady Di și-ar fi presimțit moartea. Una dintre cele mai iubite fețe regale a lăsat chiar un mesaj de suflet primului ei născut, Prințul William, pe o casetă veche.În înregistrare cea care a fost supranumită ”Prinţesa Inimilor” şi care a murit, împreună cu iubitul ei, omul de afaceri Dodi al-Fayed într-un tragic accident rutier în Paris, pe 31 august 1997, îi dă câteva sfaturi de viaţă Prinţului William, dar şi viitoarei sale soţii pe care Diana nici măcar nu o întâlnise.

Prinţesa Diana a avut o presimţire că nu va mai trăi să-l vadă pe William la casa lui, aşa că i-a lăsat înregistrarea cu limbă de moarte când încă el era mic şi nici măcar nu o întâlnise pe Kate Middleton.

Iată care este mesajul transmis de Lady Di pentru William şi viitoarea lui soţie:

”Ştiu că vei fi frumoasă, deşteaptă şi independentă. Ştiu că te-aş adora şi ne-am împrieteni pe loc. Cred că eşti o persoană cu adevărat specială. Dacă nu ai fi, nu ai fi devenit soţia lui William. Să fii soţie de prinţ şi viitoare regină este foarte greu. Caută să pui căsătoria mai presus de orice titlu nobiliar şi presiune publică”, spune Diana în mesaj, prezicând parcă şi faptul că fiul său şi soţia lui îi vor dărui mai mult de un nepot.”Să le spuneți copiilor voștri, tu și soția ta, că bunica lor i-ar fi iubit foarte mult. Bucurați-vă de fiecare minut petrecut cu ei. Spuneți-le că îi veghez de sus”, sunt cuvintele transmise de Diana în înregistrarea adresată lui William și lui Kate Middleton.

Relația dintre William și mama lui a fost dintotdeauna specială. Imediat după divorțul de Prințul Charles, în 1996, Lady Di a recunoscut că fiul ei cel mare, atunci în vârstă de 14 ani, a fost sprijinul ei moral, confidentul și cel mai bun prieten al ei. Acesta era și motivul pentru care petreceau foarte mult timp împreună, William ajungând chiar să-și însoțească mama la dineurile oficiale și la întâlnirile de ”serviciu” ale prințesei, ca un adevărat cavaler.

Însăși Diana a povestit un episod din acea perioadă, referitor la momentul în care a aflat că îi va fi retras titlul de Alteță Regală. Plângea foarte tare, simțindu-se jignită, rănită și neapreciată pentru eforturile depuse în calitate de soție a lui Charles, iar William a îmbărbătat-o cum a știut el mai bine: ”lasă, mamă!”, i-a spus micuțul. ”Când voi ajunge eu rege, îți voi recupera titlul și ți-l voi da înapoi”.

Prințesa Diana a fost una dintre cele mai emblematice figuri ale monarhiei britanice moderne. În 1981 a devenit prima soție a Prințului Charles și a obținut titlul de Prințesă de Wales. În 1982 a venit pe lume William, iar doi ani mai târziu s-a născut Harry. Mariajul cu Charles s-a dovedit a fi un eșec pentru Diana, departe de strălucirea basmelor cu prinți și prințese. În 1996, după ce Diana află că soțul i-a călcat strâmb de nenumărate ori și că avea o aventură cu Camilla Parker Bowles, aceasta a divorțat de Charles, scandal care a lăsat urme asupra prestigiului Casei Regale a Marii Britanii.

Diana își găsise iubirea în brațele lui Dodi al-Fayed, fiul unui miliardar egiptean. Cei doi au sfârșit într-un tragic accident petrecut în 1997, când mașina lor, urmărită de paparazzi, a intrat într-un parapet în pasajul Pont D’Alma, din Paris. Doddi şi Diana nu purtau centuri de siguranţă şi au murit pe loc. În timp ce teoriile conspiraţiei susţin că „accidentul” ar fi fost instrumentat de serviciile secrete britanice, la ordinul Reginei Elisabeta, jignită de scandalul în care o implicase fosta sa noră, poliția franceză a conchis în anchetă că șoferul care conducea limuzina celor doi se afla în stare de ebrietate.