Părinți de nota 10

Caută bine prin casă! Dacă ai telefoanele astea vechi te poţi îmbogăţi peste noapte

Era lor a trecut de mult timp, însă în ultima perioadă, prin Marea Britanie și Franța, mulţi oameni sunt dispuşi să plătească cât pentru un smartphone de ultimă generaţie pe un telefon Nokia vechi.

Pentru un astfel de dispozitiv în stare bună, ediţie limitată la vremea lui, preţul ajunge la 800 de lire sterline, adică mai mult decât costă la liber iPhone 6.

Fenomenul este prezent şi în Franţa, unde în 2009 a fost lansat un magazin online, care vinde modele vechi de telefoane. Prețurile variază între 300 și 1.500 de euro.

Englezii sunt disperati sa puna mana pe modele precum Nokia 8210

Cu cat telefonul e mai avansat, cu atat poti fi urmarit mai usor. La concluzia asta au ajuns si autoritatile si infractorii. In jocul de-a hotii si vardistii, traficantii de droguri din Marea Britanie au ales solutia low-tech. Au scapat repede de ultimele generatii de iPhone sau Samsung si le-au dat la schimb pentru… Nokia.

Cel mai cautat model e Nokia 8210. Cel mai mic model fabricat vreodata de finlandezi (Nokia 7280 nu se pune) are deja 16 ani (fabricat in 1999), dar se vinde ca painea calda. Nu are GPS, card microSD, nu are aplicatii, nici macar ecran color sau sonerii polifonice (va mai aduceti aminte de ele?).

Are in schimb doua mari avantaje: e foarte mic si bateria tine zile intregi. Conform Vice, toxicomanii au inceput deja sa profite de noul trend. Isi dau vechile telefoane dealerilor in schimbul drogurilor.

Loading...