Părinți de nota 10

Cauzele de ce copilul se trezește plângând și cum trebuie să acționăm

Dacă te întrebi de ce copilul se trezește noaptea plângând, atunci trebuie să știi că nu e un motiv de îngrijorare doar dacă aceasta nu se întâmplă în fiecare noapte. Există două motive principale, de obicei, pentru care copilul se trezește plângând noaptea.

1. Terorile nocturne

Poate că denumirea ți se pare ceva de coșmar, însă în realitate terorile nocturne sunt la fel ca și somnambulismul, doar că mai alarmante. Cauza principală de producere a terorilor nocturne este oboseala sau lipsa somnului, așa că primul lucru pe care poți să-l faci pentru a evita ca copilul să sufere de aceste terori nocturne este să te asiguri că el doarme suficient, bine și profund.

Părinților li se recomandă în așa caz să fie doar alături de copil, nu să-l ia imediat în brațe ca să-l aline, căci astfel pot înrăutăți situația. Copilul nu este treaz complet și se poate speria și mai rău la atingere. Doar urmăriți-l să nu se rănească, să nu cadă din pat etc.

2. Boala

Ar putea să sufere de dureri de ureche, de gât sau sa aibă febră, ceea ce îl va face să fie agitat și irascibil. Desigur, în acest caz un consult la medic pentru a prescrie tratamentul este absolut necesar.

Ce să faci și ce să nu faci atunci când copilul se trezește plângând?

Nu îl agita, vorbește încet cu el, folosind o tonalitate calmă, încearcă să transmiți faptul că totul este în regulă și nu vorbi prea mult. Scopul este să-l faci să fie somnoros, așa că nu aprinde luminile și nu fă gălăgie.

Ai grijă să respectați o rutină a programului de somn, care este cea mai bună modalitate pentru a te asigura că cel mic doarme suficient în fiecare noapte.

Încearcă să nu te îngrijorezi la fiecare sunet și zgomot pe care îl face micuțul prin somn și nu da buzna în camera lui de fiecare dată când auzi o mișcare, permite-i să doarmă în continuare, chiar dacă ai auzit un scâncet, pentru că acest lucru este normal.

Loading...