Părinți de nota 10

O mamă s-a trezit şi şi-a găsit bebeluşul de aproape o lună mort, între pernele canapelei

O mamă s-a trezit din somn şi şi-a găsit fiul, un bebeluş de numai 27 de zile, mort, asifixat între pernele canapelei, după ce, cu doar câteva ore în urmă îl hrănise.

Nu era acolo în pat. M-am aplecat şi am văzut că era între perne, blocat în canapea. Când l-am privit mi-am dat seama că era mort.

În ciuda încercărilor disperate ale medicilor ajunşi la faţa locului de a salva bebeluşul, copilul murise, astfel că au fost nevoiţi să declare decesul la faţa locului.

Nu au existat circumstanțe suspecte, iar poliția a spus că nu au existat dovezi ale consumului de băuturi alcoolice sau droguri în casa femeii, nimic suspect care să le ofere ideea de neglijenţă parentală.

Un apropiat al familiei a declarat că bebeluşul „era bine îngrijit”, iar mama lui e „o femeie grijulie”, care îşi iubea copilul.

Un medic legist a declarat faptul că nu a fost depistată nicio cauză medicală pentru decesul acestuia, însă a subliniat faptul că bebeluşii lăsaţi să doarmă pe canapele reprezintă un risc ridicat pentru rănirea acestora ori pentru producerea unor asemenea tragedii, mai ales că în timpul nopţii părintele nu poate controla ce face sau cum se deplasează cel mic.

Potrivit The Sun, legistul Ian Arrow din Plymouth urmează să ofere o concluzie în cazul anchetei, pentru a se depista dacă mama va fi găsită vinovată sau nu pentru moartea bebeluşului.

Articole recente

„Aveam o căsnicie fericită. Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noștri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe. Într-o zi, acum 2 ani, în timp ce ne uitam la televizor, soţul meu a spus că vrea să stăm de vorbă. Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea Noroc că stăteam confortabil în fotoliu. Nici măcar nu am avut puterea să-i cer alte explicaţii, să-i fac reproşuri sau să pun întrebări. Am reuşit doar sa bâigui printre lacrimi: «Bine, dar cu mine cum ramâne?». Chiar de a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat. Mă framântam, dar nici nu puteam să acuz tânăra care i-a luat minţile. Singurul regret era că..