Părinți de nota 10

„Numele meu este Mihaela și sunt căsătorită de 2 ani. Soțul meu are un copil dintr-o altă căsnicie. N-am avut nicio problemă, acum sunt disperată..” Acasă la ei s-au strâns socrii, fosta nevastă, copilul

Dragă Adela,

Bună Adela, numele meu este Mihaela. Nici nu ştiu de unde să încep. Am 23 ani şi sunt de 7 ani împreună cu Andrei (36),

dar căsătorită de 2 ani. Acesta are un copil dintr-o altă căsătorie, dar asta nu a fost un impediment pentru mine.

Problema la noi este că soacra mea tot timpul a făcut comparaţii între mine şi fosta lui soţie şi mai nou sunt bune prietene, pe motiv că menţin o relaţie ok pentru binele copilului…

Zilele astea fosta era acasă la noi, cu socrii mei şi copilul. M-am simţit disperată şi nici nu mi-a venit să mai întru în curte de nervi.

Din cauza asta relaţia noastră scârţâie şi faptul că socrii nu vorbesc cu mine complică mult lucrurile.

De-a lungul timpului am avut diferite discuţii cu ei din care au reieşit lucruri neadevărate la adresa mea şi, mai presus de toate, m-au jignit, pe motiv că nu sunt bună de nimic.

Cu toate acestea, eu încerc să fiu soţie de casă şi să fac tot ce este uman posibil, mâncare ,călcat etc. Nu ies în cluburi, nu dau motive de discuţii… De câteva luni nu ies nici măcar în curte, pentru că locuim cu ei şi nu am chef să îi văd.

Soţul meu e distant şi nu înţelege cât mă afectează situaţia. Sunt disperată… Cum mă sfătuieşti să procedez? Mulţumesc din suflet!

Adela răspunde:

Draga mea,

În cazul acesta, soțului tău îi revine misiunea să rezolve conflictul dar, după cum povestești, el nu-și dă seama care e problema ta. Ai încercat să vorbești cu el? I-ai spus că te simți în plus și că, în situația asta, nu înțelegi care e rolul tău?

Tu ai fost de acord să fii soția lui, ai acceptat toate condițiile lui în ideea că îți întemeiezi o familie și o viață. Dar așa, se pare că nimic nu mai are rost. Dacă el tot nu înțelege și îți mai răspunde și agresiv, atunci este cazul să îi dai o lecție, atât lui cât și familiei sale.

Ai numai 23 de ani, îți poți reface viața. Pur și simplu, pleacă de acolo.

Știu, e ușor să spui când nu ai stat șapte ani împreună cu un bărbat, dar tocmai de aceea. Să știi că viața ta nu începe și nu se termină cu acest bărbat, chiar dacă așa pare.

Dacă simți că nu îți acordă respectul și prețuirea de care ai nevoie, de ce să rămâi lângă el? Se pare că are deja o familie, din moment ce atât el, cât și ai lui, nu o exclud pe fosta din viața sa. Dacă nu faci nimic, nu-ți rămâne decât să fii a cincea roată la căruță.

Prima lui soție va fi mereu favorizată pentru că i-a făcut un copil. Sincer, nu te sfătuiesc să-i faci și tu unul, atunci chiar că nu mai ai scăpare din această situație.

Așa, liberă și tânără, pur și simplu lucrează să-ți refaci viața. Continuă-ți studiile. Ia-ți un job bun.

Descurcă-te singură. Îndeplinește-ți dorințele pe care acum nici măcar nu îndrăznești să le formulezi. Vei avea o cu totul altă viziune.

Nu este necesar să depinzi de un bărbat care nici măcar nu are nevoie de tine. Tu îl servești, dar el nici nu se uită la tine.

Lui i se pare normal, dar pe tine te rănește. Ia-ți inima-n dinți, fă un plan și scapă din această combinație dureroasă.

Fii de neclintit în hotărârea ta! Dacă el nu va face niciun efort să te recâștige, e clar că locul tău nu este lângă el.