Părinți de nota 10

Vești bune despre starea de sănătate a fostului fotbalist Mihai Neșu. „Mișc ambele mâini” | VIDEO

Mihai Neșu a fost pentru mulți români un exemplu. S-a accidentat grav în anul 2011 și de atunci a început o luptă teribilă pentru recuperare. Procesul este greoi, iar rezultatele apar greu, dar fostul fotbalist nu a renunțat niciodată. A acordat un interviu în care a dezvăluit ce progrese a făcut și a spus „nu pot să mă plâng de nimic.

Mihai Neșu a impresionat o țară întreagă cu drama lui. A suferit un accident la un antrenament al formației olandeze FC Utrecht și a fost foarte aproape de moarte. Medicii au reușit să-l salveze, iar de atunci a început un proces de refacere. Nu s-a plâns niciodată și nu s-a gândit niciodată să renunțe. Face fizioterapie în fiecare zi și a învățat să scrie cu ajutorul unui bețișag, pe care îl manevrează cu gura, pe o tablelă specială. Acum își poate folosi ambele mâini.

„Sunt bine, nu pot să mă plâng de nimic. Am un program zilnic de vreo patru ani care este foarte puțin modificabil. Mișc ambele mâini, dar nu mă pot ajuta de ele 100%.

Mâna dreaptă este mai puternică și cu ea pot să beau apă cu o cană adaptată, dar nu mai mult de 100 grame. Mâna stângă e mai bine ca înainte, dar încă mai lucrăm. Nu am de ce să nu fiu mulțumit de starea mea de sănătate”, a spus el într-un interviu la Magic FM. (VIDEO AICI)

Mihai Neșu s-a implicat destul de mult în proiecte umanitare și sociale. Acum are un nou plan grandios. Prin intermediul fundației, fostul jucător de la Steaua vrea să construiască un centru de recuperare fizică la Oradea. Mulți oameni din fotbal au încurajat donațiile pentru acest proiect.

Fundația ”Mihai Neșu” sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii și le oferă ajutorul prin intermediul terapiilor precum kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațioanală, hidroterapie, hipoterapie.