Părinți de nota 10

Povestea omului care a reparat 50 de inimi de copil în timpul pandemiei, în România

Tammam Youssef e unul dintre cei mai buni „vindecători” de inimi de copii din lume. Un medic sirian a cărui inimă bate insă foarte tare pentru România. Aici şi-a făcut studiile acum 40 de ani. Şi tot aici l-a prins şi pandemia, făcând operaţii gratuit la Spitalul Marie Curie. Restricţiile nu i-au mai permis să plece, iar asta a fost şansa unică a peste 50 de copii, să fie salvaţi.

Mama Evei plânge azi de fericire. Fetiţa ei are în faţă o viaţă. Până acum părea un vis imposibil. Eva a venit pe lume acum 4 luni cu o malformaţie cardiacă şi cu şanse mici de supravieţuire. Salvarea ei are un chip şi un nume: profesorul Tammam Youssef, medic sirian.

„Mi s-a zis că are nevoie de operație neapărat până în maxim 5 luni, altfel o pierd. Eram foarte disperată că era și problema cu pandemia”, povestește Georgia Ciunaie, mama Evei.

Paradoxal, pandemia i-a salvat viaţa copilului. Medicul Tammam Youssef a fost prins de restricţii aici și n-a mai putut să plece. „Dumnezeu probabil așa a vrut ca să fiu eu aici, să stau în perioada aceasta ca să coparticip alături de colegii din alte centre să salvăm acești copii, să rezolvăm aceste urgențe neonatale”, spune Tammam Youssef.

Afla povestea in continuare pe Observator

Loading...