Părinți de nota 10

Naștere în pandemie: Când am sunat medicul, mi-a spus că a ieșit la pensie

Daniela a trimis o poveste de naștere în pandemie la Timișoara, o relatare încurajatoare care arată că, atunci când gravidele au parte de atenție și empatie, nașterea devine o experiență plăcută. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de Daniela și a fost publicată de pagina specializată totuldespremame.ro.

„Văzând poveștile despre naștere la spitale de stat, vreau să împărtășesc și eu experiența mea. Am născut pe perioada pandemiei, mai exact în luna iulie 2020. La începutul sarcinii am fost urmărită de o doamnă doctor care, în aprilie, când am sunat-o, mi-a spus că a ieșit la pensie și nu mă mai poate urmări.

Am rămas în concediu de risc acasă, am căutat un alt medic, pe care l-am găsit în iunie, când aveam 30 și ceva de săptămâni de sarcină. La doamna doctor care m-a luat sub supraveghere am reușit să merg doar o dată la control, în luna iunie, și am fost programată pentru următorul control în luna iulie, dar am născut mai repede, termenul fiind în august.

Totul a început în 6 iulie, când m-am trezit dimineața cu scurgeri maronii. Am sunat medicul care m-a văzut o dată și care se ocupa de mine, și mi-a spus să merg la Urgență, ea ținând legătura cu medicul de gardă. Am ajuns acolo, am așteptat cam două ore, am trecut prin triaj și tot ce presupune protocolul din pandemie. Am fost consultată și au decis să rămân internată. Am fost internată pe zona galbenă până la venirea testului Covid, iar după am fost mutată pe zona verde.

Am avut tratament și am stat internată de luni până joi, când am plecat acasă. Aveam 36 de săptămâni de sarcină, nu aveam bagajul de maternitate pregătit, așa că vineri am decis cu soțul să merg să-mi cumpăr una alta, în caz de ceva să am bagajul făcut. Sâmbătă dimineața am fost cu băieții mei la piață, nimic nu prevestea că seara aveam să nasc.

Spre seară, am ieșit cu băiatul mai mare afară și am simțit dureri de burtă suportabile. Menționez că la prima sarcină nu am avut dureri sau contracții, am născut la 42 de săptămâni prin cezariană. Acum mă așteptam să se rupă apa. Mi-am dat seama la 1 noaptea că ceva nu este în regulă, pentru că aveam stări de vomă.

Citește tot articolul pe totuldespremame.ro