Părinți de nota 10

9 expresii care vă vor face copilul să vă asculte

„Înlocuiți-vă tonul de judecată, negativ, amenințător cu un ton neutru, respectuos, empatic, încurajator (acest lucru poate dura mult) și comportamentul micuțului dvs. se poate îmbunătăți dramatic. Aceste 20 de fraze pozitive sunt un început minunat dacă doriți să schimbați tonul comunicării cu copilul dumneavoastră. ”

1. „Ce trebuie să vă amintiți?”
Scoate: „Fii atent”.
Exemplu: „Ce trebuie să vă amintiți când jucați în parc?” Sau „Te rog, când mergi pe acest zid, mișcă-te încet ca o broască țestoasă prudentă”.
Explicație: Copiii ignoră adesea frazele pe care le repetăm ​​mereu. Expresia „fii atent” nu poartă mesajul dorit, deci trebuie pronunțat mai precis. Rostiți măsurile de precauție sau comunicați ceea ce doriți.
2. „Vă rog să vorbiți calm”.
Eliminați: „Nu mai țipa!” sau „Fii calm!”
Exemplu: „Vă rog să vorbiți încet sau în șoaptă” (spuneți în șoaptă) sau „Îmi place să cânte, dar trebuie să ieșiți afară sau în sala de joacă pentru a o face cu voce tare”.
Explicație: Unii copii țipă în mod natural mai tare decât alții. Arată-le unde o poți face, pentru a nu deranja pe ceilalți, folosește puterea unei șoapte pentru asta. Atunci când este combinată cu atingerea ușoară și contactul vizual, șoaptea este un mod incredibil de eficient de a-i determina pe copii să asculte.
3. „Vrei să o faci singur sau să te ajute?”
Elimină: „Pentru a treia oară repet, îmbracă-te!”
Exemplu: „Plecăm. Îți vei pune singur pantofii sau te pot ajuta? ” sau „Te vei urca singur în mașină sau te pot ajuta? ”
Explicație: Majoritatea copiilor doresc să fie împuterniciți. Oferiți-le o alegere, iar abilitățile lor de gândire critică vor ridica tentația de a împinge înapoi.
4. „Ce v-a învățat această greșeală?”
Eliminați: „Rușine!” sau „aș fi putut să fac mai bine”.
Exemplu: „Ce ai înțeles când ai greșit?” Sau „Cum o faci diferit data viitoare, ca să nu te înșele?”
Explicație: Concentrarea asupra motivării pentru a vă schimba comportamentul pentru viitor vă va aduce rezultate mult mai bune decât să fiți mustrat pentru comportamentul dvs. din trecut.
5. „Vă rog…”.
Eliminați: „Nu!” Sau „Oprește-te!”
Exemplu: „Vă rugăm să mângâiați ușor câinele” sau „Vă rugăm să vă puneți pantofii în dulap”.
Explicație: Cineva dintre noi le spune chelneriței, baristului, prietenilor și familiei despre ceea ce NU dorim? Este mai ușor și mai rapid să spui ce vrei.
6. „Astăzi trebuie să mergem repede!”
Eliminați: „Grăbește-te!” sau „Am întârziat!”
Exemplu: „Astăzi suntem mașini de curse pe pista de curse! Să vedem cât de repede ne putem mișca! ”
Explicație: Lăsați copiii să fie încet! Dar dacă vă grăbiți, atunci ar trebui să fie interesant pentru ei.
7. „Vrei să pleci acum sau în zece minute?”
Elimină: „Este timpul să pleci … Deja!”
Exemplu: „Băieți, vreți să plecați acum sau să jucați încă zece minute și apoi să plecați?
Explicație: Copiii înșiși adoră să fie responsabili pentru alegerea lor! Este nevoie de puțină atenție, dar funcționează! Dă-le de ales și se vor comporta mai bine decât să încerce să-i forțeze.
8. „Să adăugăm această jucărie pe lista cadourilor de ziua!”
Scoateți: „Nu ne putem permite” sau „Nu, am spus – FĂRĂ JUCĂRI!”
Exemplu: „Să cumpărăm această jucărie de ziua ta?”
Explicație: Pentru a fi sinceri, putem cumpăra adesea acest mic Lego, doar că nu vrem să-l cumpărăm. În loc să vorbim despre lipsa banilor și să creăm un sentiment de lipsă, este mai bine să-i învățăm să aștepte jucăria sau să câștige bani din ea.
9. „Oprește-te, expiră, întreabă acum”.
Scoate: „Nu te mai văita!”
Exemplu: „Să ne oprim, să respirăm împreună, acum încearcă din nou să întrebi ce vrei.”
Explicație: Asigurați-vă că simulați acest lucru. Repetați asta cu calm până când copilul se calmează și își schimbă tonul.