Părinți de nota 10

Predarea online în școli se va prelungi! Anunţul de ultimă oră

Șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș, spune că ”este clar pentru toată lumea” că luni se va decide prelungirea cursurilor online în Capitală.

Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și in zilele următoare …..

Cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a scris Pușcaș pe Facebook.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a discuta scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.

Bucureștiul a raportat vineri 900 de cazuri noi de coronavirus și o incidență la mia de locuitori în ultimele 14 zile de 3,78%, semnificativ peste pragul de 3 la mie care impune scenariul online în școli.

Bucureştiul a ajuns la o rata de infectare de 3,78 la mia de locuitori

Unitățile de învățământ preuniversitar din Capitală au trecut în scenariul roșu, în care cursurile se desfășoară exclusiv online, începând din 20 octombrie.

La două zile după ce în București rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Creșele și after-school-urile au rămas deschise, iar în cazul universităților, decizia modului de defășurare a cursurilor ține de fiecare instituție în parte.

Potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, în București, rata infecțiilor este acum de 3,78.

De la începutul crizei sanitare și până în prezent, în Capitală au fost confirmate 35.147 de cazuri de infectare, dintre care 900 au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, seara, inainte de videoconferinta cu membrii Consiliului European pe tema masurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, ca suntem intr-un veritabil val doi al pandemiei si este nevoie de solidaritate.

„Ne aflam, din pacate, intr-un veritabil val doi al pandemiei, iar daca ne uitam la cifrele raportate zilnic observam ca se inregistreaza recorduri negativ la nivelul tuturor indicatorilor in majoritatea tarilor europene. La nivel european, efortul de a reduce curba infectiilor trebuie sa fie unul

colectiv pentru ca pana cand nu vom fi cu totii in siguranta nimeni nu va fi cu adevarat ferit de pericolul contaminarii. Solidaritatea este cuvantul de ordine si cred eu, cheia care ne va permite sa depasim aceasta teribila incercare”, a spus Iohannis.

Loading...