Părinți de nota 10

Tipurile de alergii la sugar și cum se manifestă

Sugarii pot suferi de mai multe tipuri de alergii printre care cea la laptele de vacă, la praf sau la animale. Iată care sunt semnele diferitelor tipuri de alergii și ce poți face, conform informațiilor oferite de Simona Pecec, medic specialist pediatru, citată de portalul specializat în sănătatea copiilor – totuldespremame.ro.

Experții citați de site-ul medical www.webmd.com susțin că alergiile apar mai des la băieți decât la fetițe, iar bebelușul poate fi alergic la orice aliment. Alunele sunt principalele declanșatoare de alergii la copii, însă, e greu de crezut că un sugar consumă alune.

Printre alimentele la care copilul poate fi alergic se numără:

– Laptele de vacă

– Ouăle

– Peștele

– Nucile (migdale, caju, nuci)

– Fructe de mare (crab, homar, creveți)

– Soia

– Cerealele cu gluten

Cele mai comune simptome ale alergiilor alimentare la sugari și copii mici sunt:

– Durere abdominală

– Tuse

– Diaree

– Stare de leșin

– Urticare/eczeme

– Greață/vomă

– Erupție cutanată în jurul gurii

– Rinoree sau nas înfundat (fornăit)

– Umflarea feței, a picioarelor sau brațelor

– Respirație șuierătoare

Alergiile alimentare pot pune viața în pericol. De exemplu, copilul ar putea suferi de probleme severe de respirație, scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate duce la șoc. Semnele unui șoc sunt: paloare a pielii și amețeală.

Teoretic nu există tratament pentru alergiile alimentare, însă noile studii au descoperit că în cazul alunelor, de exemplu, alergia ar putea fi prevenită prin introducerea acestora la 4-6 luni. Dar cel mai indicat este să vă consultați cu medicul pediatru în care aveți mare încredere.

Articole recente

„Aveam o căsnicie fericită. Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noștri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe. Într-o zi, acum 2 ani, în timp ce ne uitam la televizor, soţul meu a spus că vrea să stăm de vorbă. Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea Noroc că stăteam confortabil în fotoliu. Nici măcar nu am avut puterea să-i cer alte explicaţii, să-i fac reproşuri sau să pun întrebări. Am reuşit doar sa bâigui printre lacrimi: «Bine, dar cu mine cum ramâne?». Chiar de a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat. Mă framântam, dar nici nu puteam să acuz tânăra care i-a luat minţile. Singurul regret era că..