Părinți de nota 10

Doi frați gemeni născuți prematur au supraviețuit după ce au fost puși în același incubator. Ce s-a întâmplat când s-au îmbrățișat | FOTO

Născuţi prematur, viitorul arăta incert pentru gemenii Ava şi Austin Jayson. Niciunul dintre ei nu respira când au venit pe lume la 27 de săptămâni şi au fost puşi în incubatoare după ce au fost resuscitaţi.

Amândoi erau încă slăbiţi şi se zbăteau să respire şi câteva săptămâni mai târziu. Totul s-a schimbat după ce mama lor, Krystina, a venit cu o cerere: să fie puşi în acelaşi în acelaşi incubator, potrivit Daily Mail.

Gemenii Ava şi Austin s-au îmbrăţişat imediat şi, din acel moment, nivelul de oxigen a început să crească, starea lor îmbunătăţindu-se.

Nu există nicio explicaţie ştiinţifică pentru schimbarea bruscă a stării lor de sănătate, deşi mulţi părinţi de gemeni cred în ce a ajuns să fie cunoscut ca “îmbrăţişarea salvatoare”. Teoria “îmbrăţişărilor salvatoare” datează din anul 1995, de când gemenele Brielle and Kyrie s-au născut cu 12 săptămâni mai devreme decât trebuia.

Kyrie rezista, dar Brielle avea probleme cu pulsul şi respiraţia şi a intrat într-o stare critică. Doctorii se temeau că micuța va muri, până o asistentă a sugerat ca gemenii să fie puşi în acelaşi incubator.

Brielle s-a lipit de sora ei şi, în câteva minute, starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit. Amândouă au fost mai târziu externate într-o stare bună.