Părinți de nota 10

Povestea miraculoasa a unui bebelus ce a supravietuit avortului

Decizia de a face avort nu e una usoara, in majoritatea cazurilor fiind luata dupa numeroase momente de cumpana si conflict interior. Adesea lasa traume pe care le porti cu tine toata viata. Insa pentru o mamica a existat o a doua sansa, dupa ce bebelusul ei a supravietuit avortului.

Shannon Skinner, in varsta de 19 ani pe atunci, avea o fetita de 4 luni impreuna cu Anthony Hunt cand a descoperit ca este din nou insarcinata.

Cu un bebelus deja acasa si cu o forma de contraceptie care nu a avut efectul dorit, Shannon era iar insarcinata in 8 saptamani si a decis impreuna cu tatal copilului sa faca avort chimic, ce presupune administrarea unor pastile.

„Dupa prima sarcina am cerut sa fiu sterilizata, deoarece nasterea a fost o trauma imensa. Eram sigura ca nu mai vreau niciun copil, insa mi s-a spus ca sunt prea tanara pentru a lua decizia asta.”

Chiar si prima sarcina a fost tot consecinta unei masuri de contraceptie care nu a functionat. Tanara, in varsta de 17 ani la acel moment, lua anticonceptionale orale, care insa nu au avut efect.

Femeia a fost sfatuita de doctori sa intrerupa sarcina, deoarece prima nastere fusese foarte traumatizanta si a avut consecinte majore asupra sanatatii mamei.

„Plangeam dupa copilul acela, insa am reusit sa ne impacam cu ideea. Eu si Anthony am gandit ca luam decizia corecta, deoarece aveam probleme si nu voiam sa mai aducem un copil pe lume in conditiile astea.
Am facut ce credeam ca e mai bine, insa n-a fost o decizie usoara si am regretat-o imediat.„, povestit mamica.

Shannon a continuat sa se simta rau si sa aiba simptome caracteristice sarcinii, asa ca s-a dus la doctor, unde medicii au descoperit ca era inca insarcinata in 22 de saptamani.

Cuplul a decis sa nu mearga mai departe cu avortul, ci sa lase copilul sa se dezvolte: „Era evident ca e o mica luptatoare si nu voiam sa-i mai facem rau.”

Celor doi parinti li s-a spus ca supravietuirea unui fetus in urma avortului chimic se intampla in doar 4% din cazuri.

Copiii care supravietuiesc unui astfel de avort au o sansa mai mare de a avea malformatii si alte probleme de sanatate, insa toate analizele aratau ca sarcina merge bine.

In cele din urma, bebelusa s-a nascut prin cezariana si este perfect sanatoasa. Fetita a primit numele Amelia.

„De fiecare data cand ma uit la ea ma gandesc <>. Insa este aici si nici nu-mi pot inchipui viata fara ea.

Mereu voi regreta avortul, insa nu voi regreta niciodata ca am nascut-o pe Amelia.”

Articole recente

„Aveam o căsnicie fericită. Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noștri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe. Într-o zi, acum 2 ani, în timp ce ne uitam la televizor, soţul meu a spus că vrea să stăm de vorbă. Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea Noroc că stăteam confortabil în fotoliu. Nici măcar nu am avut puterea să-i cer alte explicaţii, să-i fac reproşuri sau să pun întrebări. Am reuşit doar sa bâigui printre lacrimi: «Bine, dar cu mine cum ramâne?». Chiar de a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat. Mă framântam, dar nici nu puteam să acuz tânăra care i-a luat minţile. Singurul regret era că..