Părinți de nota 10

Dragoste eterna: au murit impreuna dupa 75 de ani de casatorie

Dragostea eterna este unul dintre idealurile cu care multe persoane pleaca la drum atunci cand spun „da” in fata oficerului starii civile si apoi la altar. Este drept ca nu intotdeauna casniciile functioneaza ca in basme, insa, unii mai norocosi, chiar au parte de un final fericit. In cele ce urmeaza, iti vom povesti despre doi batrani care au murit impreuna dupa 75 de ani de casatorie.

Alexander si Jeanette Toczko aveau 95 respectiv 96 de ani si se cunosteau de la varsta de 8 ani. In urma cu 75 de ani, si-au oficializat relatia, mai ales ca, in cazul lor, a fost dragoste la prima vedere. S-au stabilit in San Diego (California) si au avut impreuna 5 copii, 10 nepoti si 6 stranepoti. Cei doi trait o poveste de iubire asa cum de putine ori auzi in zilele noastre, cand divortul pare a fi la moda, drept dovada stand faptul ca una dintre fiicele celor doi, Aimee Tozcko-Cushman, spune ca nu a mai vazut. Trecusera de mult de pragul respectului si intelegerii reciproce, atingand un nou nivel: gandeau, actionau si respirau ca o singura persoana. Ce dovada de dragoste mai buna poate exista? In plus, Alexander tinea mereu in portofel o fotografie cu sotia sa, pentru a o simti alaturi chiar si atunci cand aceasta nu era cu el.

In urma cu cateva saptamani, din pacate, Alexander a fost imobilizat la pat, din cauza unei fracturi de sold. In scurt timp, inevitabilul s-a produs si starea batranului s-a inrautatit. Cum cei doi au spus mereu ca vor sa moara unul in bratele celuilalt, in casa lor, a fost montat un pat special in care puteau sta impreuna. In momentul in care Alexander si-a dat ultima suflare, sotia sa i-a spus sa o astepte, pentru ca il va urma in curand. Dupa doar cateva ore, si Jeanette s-a stins din viata.

Aceasta poveste de dragoste eterna este impresionanta si ne face sa credem ca undeva exista un suflet pereche pentru fiecare dintre noi.