Părinți de nota 10

Metode simple pentru a scadea febra la copii in 5 minute, fara medicamente. Iata cum

Cu totii stim ca in momentul in care copilul are febra, acest lucru este un factor de stres si un motiv de mare ingrijorare. Multe studii spun ca, daca ai un copil sanatos, febra nu trebuie sa te sperie, ba dimpotriva.

Febra este o reactie prompta a organismului la o infectie, iar daca ea devine inconfortabila, iata mai jos cativa pasi pentru a-l face pe micut sa se simta mai bine si sa-l faci totodata sa-i scada febra.

Nu uita – In cazul in care febra persista ore in sir iar metodele de mai jos nu dau roade, mergi de urgenta la medicul de specialitate.

Asadar, iata mai jos cum poti sa scazi febra copilului, in mai putin de 5 minute:

1. Da jos surplusul de haine de pe copil, astfel incat caldura sa iasa mai repede prin piele. Imbraca-l cat mai subtire. Daca ii este frig, pune pe el o patura subtire, pana cand se incalzeste.

2. Pune un prosop rece si umed pe fruntea copilului, in timp ce se odihneste.

3. Dilueaza o ceasca mica de whiskey cu o ceasca mica de apa, apoi inmoaie o carpa in amestec si pune-o in sosetele copilului.

4. Cartofi rasi te pot ajuta. Mai intai spala si curata cartoful de coaja, apoi rade-l si pune-i-l copilului in sosete.

5. Fa copilului o baie calduta in cada. In timp ce apa se evapora de pe piele, temperatura corpului se va micsora. Nu folosi apa rece. Apa rece poate declansa frisoane, iar febra poate creste.

6. Da-i copilului suficiente fluide si mancaruri reci precum inghetata si iaurt, pentru a ajuta ca temperatura sa scada si corpul sa fie hidratat.

Asa cum am mentionat mai sus, in cazul in care metodele de mai sus nu dau roade, nu ezita si contacteaza un medic care sa-ti prescrie medicamentele potrivite.

Alte infrmatii utile:

Prudenta la copiii mici. Bebelusul de pana la 3 luni trebuie vazut de medic daca prezinta febra de 38 grade Celsius si are simptome de raceala, varsa, e foarte agitat sau din contra, letargic.

La varste de peste 3 luni, o temperatura de pana la 38,9 grade C necesita un consult daca sunt prezente si simptomele amintite mai sus sau daca temperatura depaseste 38,9 grade C, indiferent daca sunt simptome asociate.