Părinți de nota 10

Recomandarile unui pediatru: „Un copil care sta doua luni la tara si alearga descult va fi sanatos tot anul”

Dr. Eugene Komarovsky, este un pediatru renumit, cu 25 de ani de activitate si autorul mai multor carti referitoare la sanatatea copilului. Recomandarile sale sunt intotdeauna simple si usor de inteles de catre parinti.

10 reguli de aur ale renumitului pediatru

1. Atunci cand copilul se imbolnaveste des, inseamna ca are un conflict cu mediul inconjurator. In acest caz ai doua variante: sa tratezi copilul sau sa schimbi mediul. Pentru mine e mai apropiata cea de-a doua optiune, insa multi parinti si vanzatori de medicamente nu sunt de acord cu asta.

2. Daca un copil petrece 2 luni la tara, in timpul verii, si alearga descult, flamand si murdar, isi restabileste sanatatea pentru tot anul. Exact asa ar trebui sa fie un copil normal, slab si activ.

3. Asigurarea bunastarii mintale a mamei care ingrijeste copilul este sarcina principala a tatalui. El este cel care trebuie sa puna punctele pe „I” in relatiile cu rudele si vecinii.

4. Bunastarea principala a familiei este starea de sanatate a mamei. Tata ar trebui sa-i indeparteze pe toti si sa-i ofere mamei ocazia sa manance, sa doarma si sa se plimbe.

5. Toate deciziile importante privind copilul, pot fi luate numai de catre parinti si pediatru. Rudele pot oferi un sfat, cu conditia sa nu se supere daca nu se va tine cont de el. De asemenea, ei pot ajuta pasiv, cerand parintilor sa rezolve toate problemele de baza. Deci, bunica poate merge cu copilul la plimbare, dar inainte de toate, trebuie sa se puna de acord cu mama unde merge cu cel mic, cu ce il imbraca si cat timp se plimba.

Citeste in continuare pe copilul.ro

Loading...