Părinți de nota 10

Încep școlile și grădinițele! Sfaturi de la medic pentru prevenție și igienă

După o absență îndelungată de la școală, școlile de pregătesc din nou să le fie călcat pragul. Ținând cont de următoarele recomandări, te poți asigura că întâlnirea cu profesorii și colegii va decurge în condiții de siguranță, fără a adăuga un factor de risc sau stres suplimentar familiei.

Deoarece se cunosc deja suficiente informații despre infecția cu coronavirus, au fost identificate de specialiști și măsurile care trebuie luate pentru a asigura un climat sigur în cadrul instituțiilor de învățământ. Revenirea la școală este vitală pentru educația și binele copiilor; timpul petrecut departe de școală este nociv pentru dezvoltarea cognitivă și academică a celor mici, în special a celor care se află în categorii dezavantajate (cu probleme de învățare, psiho-motorii, cu status socio-economic precar). Impactul absenței de la școală se poate manifesta atât la nivel de învățare prezentă, cât și la nivel de învățare viitoare a copilului, prin urmare este important ca toți elevii să revină la școală mai devreme.

Riscul ca copiii să se îmbolnăvească grav în urma infecției cu coronavirusul este extrem de redus, existând de asemenea și efecte negative asupra sănătății pe care le cauzează lipsa de la școală (copiii nu mai fac efort fizic, nu își mai exersează diverse abilități deprinse etc.).

Pentru a minimiza cât mai mult șansele de contaminare sunt indicate de specialiști următoarele măsuri pentru școli:

Gruparea copiilor în mod organizat

Evitarea contactului între grupe

Aranjarea sălilor de clasă cu băncile îndreptate în față

Personalul menține distanța de elevi și restul personalului didactic cât de mult posibil

Citeste mai mult pe qbebe.ro

Loading...