Părinți de nota 10

Cei mai destepti copii se trezesc toata noaptea, spun expertii

Pentru majoritatea proaspetelor mamici, intrebarea vesnica este cum sa faca copilul sa doarma cat mai mult noaptea.

Dar stai calma! Daca micutul tau se trezeste de mai multe ori in timpul noptii, ar trebui sa stii ca este un semn al inteligentei, potrivit expertilor.

Profesorul Peter Fleming de la Universitatea din Bristol, specializat in sanatatea si dezvoltarea copilului, spune ca bebelusii care nu dorm noaptea sau care se trezesc foarte des sunt asociati cu nivele mai ridicate de inteligenta si o mai buna sanatate mintala.

Acesta spune ca exista o legatura intre „nivelurile foarte ridicate ale realizarilor intelectuale si de dezvoltare si faptul ca nu prea dorm noaptea.” De fapt, el le asigura pe mamici ca teoria care sustine ca bebelusii ar trebui sa doarma fara intrerupere este un concept al maternitatii moderne, deoarece, potrivit evolutiei, cel mai natural lucru este ca acestia sa se trezeasca adesea.

„Copiii nu sunt proiectati sa doarma pentru perioade lungi de timp, nu este bine pentru ei si nu exista absolut nicio dovada ca cineva are vreun beneficiu cand copilul doarme mult si constant,” a precizat profesorul Fleming.

Dacia F Narváez, profesor de psihologie la Universitatea Notre Dame, spune ca niciun adult sau copil nu este conceput sa doarma multe ore pe timp de noapte.

Citeste mai mult pe qbebe.ro

Loading...